Helg pepp från H&M @ 12:52:37, 2010-10-28 i "Shoppingtips/Inspiration"



Idag har H&Ms webshop fått in en hel drös med varor som är helt i min smak (just nu älskar jag svart, mörkgrått, beige och rött!), livsfarligt! Blandannat så har de nu fått in min älskade röda kavaj som jag köpte i butik förra veckan (den är så snygg snygg snygg!), men även ett par röda pumps med platå. Ni som läst bloggen ett tag vet hur mycket jag letat efter det, de finns även i blått och svart, himla fint det med. Hoppas bara att de inte är stöpta efter Barbie fötter (som H&Ms skor tyvärr brukar vara). Bland de nya varorna finns även ballerinaskor som man kan vika ihop i väskan, ett måste för partykvällar, samt en hel drös med klänningar och accessoarer.

Jag skulle gärna matcha den gråa jumpsuiten ovan med de röda pumpsen och en svart kavaj eller skinnjacka! Klicka här för att se alla "nyheter".
Permalink

20% rabatt på höstens jackor @ 12:13:06, 2010-10-27 i "Shoppingtips/Inspiration"



Min favorit webshop Asos kör nu på 20 procent rabatt på ett helt gäng med utvalda kappor, jackor, skinnjackor, kavajer m.m. Det finns massa fint att fynda! Om jag hade varit hemma i Sverige hade jag mer än gärna klickat hem den mönstrade jackan i ull som syns på tredje bilden ovan, jag tycker att den är otroligt fin!
Klicka här för att spana in erbjudandet!
Permalink

Fin i all sin enkelhet! @ 00:01:35, 2010-10-27 i "Shoppingtips/Inspiration"



Den här tunikan hittade jag precis bland nyinkomna varor hos Nelly.com, och jag tycker den är så fin i all sin enkelhet. Antingen att bära som klänning ovan, eller tillsammans med skinnbyxor. Antingen att klä upp, eller klä ner. Den är från märket Jeane Blush och kostar 399 sek, klicka här.

Jag vet att det är lite sisådär med uppdateringen just nu, det beror på att skolan precis har börjat och jag kämpar för att hänga med. Jag vill verkligen lära mig så mycket som möjligt, men grammatik är så jäkla svårt så här i början! Dagens höjdpunkt: När jag var påväg hem från skolan tänkte jag "fan vad jobbigt jag måste verkligen städa, fast jag borde plugga", det jobbiga är att vi har ingen dammsugare och jag tappar massa hår överallt så det blir att sopa och hålla på. Men när jag kom hem var det skinande rent... vi har en städerska! Hon har skurat golv, bäddat sängen, diskat, vikt mina kläder, städat mitt rum, badrum... Känner mig sååå bortskämd! LYX att komma hem till det efter skolan!

P.S. Visste ni förresten att typ ingen vet att H&M är svenskt? Alla tror att IKEA är det enda Sverige har att komma med! Dem i skolan chansade på att H&M är engelskt/amerikanskt. Medans många spanjorer tror att det är spanskt och står för HOMBRES Y MUJERES. TAH TAH TAH!
Permalink

Ketchup kavajen @ 11:46:19, 2010-10-25 i "Shoppat"




Här är de tre sakerna som jag köpte i Lördags. Den röda kavajen hittade jag på H&M Portal del Angel (inte den med discoingången, utan den på andra sidan med en "trädgård" på övervåningen...ja H&M affärerna här är väldigt tjusiga!). Den är rödare än rödast (?), är ganska kort och har lagom puff på axlarna, perfekt!

Ett par "skinnbyxor" från Bershka blev det också (19,99 EUR) och en rätt tråkig väska från Stradivarius. Den är bra att ha när man går ut, bra storlek och ett långt band så man kan hänga fast den över kroppen. Bandet är en kedja, plus för det (=ingen kan klippa av bandet å sticka med väskan). Att bli rånad här är snarare en regel än ett undantag, haha!



En bättre bild på kavajen, är den inte fin!? 39,95 Euro gick den på. Idag har jag börjat skolan, herremingud så tidigt på morgonen... Tydligen har jag eftermiddagslektioner denna vecka så jag börjar inte förän klockan 14.30 idag, så nu ska jag laga lite lunch! För det andra: Alla andra som började på skolan idag kunde redan tydligen spanska, bara jag och ett gammalt tyskt par i nybörjargruppen. De ska bara gå i en vecka, betyder det att jag har egen lärare sedan i 7 veckor? Hmmm...
Permalink

Birthday gifts! @ 21:22:00, 2010-10-24 i "Personligt"




Jag fick de här underbara skorna från Johanna & Eddo i födelsedagspresent, de är perfektion! Love love love. De kommer från Benetton, och är verkligen perfekta höstskor. Som ännu ett tecken på hur bra Johanna känner mig så fick jag denna...



En Beverly Hills t-shirt från Stradivarius! Jag älskar verkligen Beverly Hills, det var den serien som var anledningen till att jag och Johanna började umgås från första början, haha. Vi brukade springa hem tillsammans efter skolan för att inte missa den. Jag fick även lite Anna-Cava! Tack tack tack!

Igår köpte jag kanske världens finaste kavaj på H&M, tänkte visa den men bilderna blir hemskt suddiga som min kamera tar idag, fattar ingenting. Även internet är otroligt segt idag, så jag har nog helt enkelt inte tekniken på min sida denna dag. Dagen har iallafall spenderats vid Mare Magnum, åt lunch/middag utomhus vid havet och drack ett glas vin i den härliga solen! Nu ska jag ladda inför att börja i skolan imorgon, klockan 8.30 (hur ska detta gå, idag sov jag till halv 2!), jag har ju ingen aning om vart skolan ligger men det löser sig!
Permalink

Waka waka, loca loca, same same but different! @ 03:33:39, 2010-10-23 i "Personligt"


Detta lyssnas på i la casa sueca just nu!





Shakiras video är inspelad här i Barcelona, jag tyckte att den var riktigt dålig första gången jag hörde den, men det är en sådan låt som fastnar och växer!
Permalink

Double finger cross ring @ 17:11:56, 2010-10-22 i "Shoppingtips/Inspiration"



Stora korssmycken är något som hypas rejält i bloggvärlden just nu, vill du hänga på trenden så måste jag tipsa om denna ring! Här får du 2 trender i 1 (stort kors och flerfinger ring!). Ringen finns hos Asos och kostar bara 95 sek, Klicka här!
Permalink

När det blir lite kyligare... @ 15:01:48, 2010-10-22 i "Outfit inspiration"



Såhär skulle jag gärna gå klädd till vardags när det blir lite kyligare! Jag tycker att capen från Topshop är riktigt cool, och skulle matcha den ton i ton med blåa jeans och konjaksfärgade skor. Sedan skulle jag använda en röd väska för att bryta av!

Cape, Topshop 85 Pund ♥ Jeans, Gina Tricot 199 Sek ♥ Kilklackar, Din Sko 699 Sek ♥ Väska, Zara 45,96 Eur ♥
Permalink

TJUGOETT ÅR @ 00:12:32, 2010-10-22 i "Personligt"




Nu är min födelsedag över för denna gång! Idag har jag tagit det rätt lugnt faktiskt, utgång blir det i helgen istället (Where to go, where to go?). Johanna kom hit, vi umgicks och drack lite champagne (okej Cava, men den var fläääshig...Anna hette den!) uppe på taket. Vi försökte ta lite fina bilder på oss där uppe, men det blåste och var stark sol så vi ser ut som små kisande grisar på varenda bild. Sedan kom även Eddo och vi åt oss proppmätta på tacos, mina roomies bjöd även på fika, de är så gulliga! Har fått så himla fina födelsedagspresenter, både förra helgen hemma av min familj & pojkvän och idag. Kan visa er imorgon!

Tack till alla gratulationer, både här och på facebook. Av någon anledning så har nästan alla facebook gratulationer försvunnit, men jag har sett alla och jag bugar och bockar! Puss!
Permalink

En födelsedagspresent till mig själv? @ 11:52:11, 2010-10-21 i "Önskelistan"



Jag har spanat lite på dessa två väskor från Zara de senaste dagarna, eftersom jag är himla sugen på en svart lackväska. Det är perfekt när man redan har på sig skinnbyxor eller skinnjacka, då det blir lite tråkigt med en väska i samma material. Att klä sig helsvart men i olika material tycker jag är riktigt coolt! Idag fyller jag 21 år, så kanske ska jag köpa en av dessa ovan till mig själv i present?

Min familj ringde och väckte mig med vacker sång vid 8 imorse, men självklart somnade jag sedan om. Nu har jag ätit en muffin till frukost som mina roomies ställt fram till mig, den var så god så de måste varit knark i den! Ikväll ska jag bjuda hit mina vänner på middag, utgång tar vi imorgon istället! Födelsedagsbilder kommer under dagen!
Permalink

Ni kan kalla mig för vandraren! @ 23:22:54, 2010-10-20 i "Anna på äventyr"


Jäklar vad jag promenerat idag! Varför slösa pengar på gymkort när man kan vandra hela dagen lång liksom? Tanken var att jag skulle ta en shoppingrunda på stan, hitta Topshop och mataffären som ligger brevid som säljer kinamat, och se vart min skola ligger. Jag började kolla i affärer men sedan bestämde jag mig för lite sightseeing istället!



Jag gick längst med Las ramblas tills jag kom ner till vattnet, där tog jag en sväng in på MareMagnum (köpcentrum). Det var gaaaalet mycket danskar där, inför matchen Barcelona - Copenhagen, först kände man öl lukten, sedan hörde man dem (de vitklädda)...



Jag tröttnade rätt fort på MareMagnums utbud av affärer och gick vidare ner till hamnen -Port Vell, som bjöd på hela 21 grader och sol! Är det inte fint?



Sedan vandrade jag ner till stranden vid Barceloneta, där jag såg en massa cool "sandkonst". Blandannat denna på bilden ovan. Vilket arbete! Han som gjort den har tom tänt en liten brasa inne i den "öppna spisen" (t.v.). TUFFT!



Sedan gick jag längst med strandpromenaden till den gnistrande valliknande saken som ni kan se längst fram, där gav jag upp och svängde in till tunnelbanan och åkte hem igen.

Inne på Bershka idag så såg jag två svenska män som stod och pratade, när jag gick förbi tittade de på mig och sa "Hej hej!", snacka om att jag blev förvånad! Hur visste de att jag var svensk? Är det så tydligt? Haha.

Jag lovar att börja blogga normalt om kläder och shoppingtips snart igen, just nu har jag bara så mycket annat att ta in! Om ca 35 minuter fyller jag år! Det kommer kännas konstigt när jag vaknar imorgon och inte är hemma med min familj på min födelsedag, men det funkar ändå!
Permalink

You say hoodie I say Poncho @ 18:28:08, 2010-10-20 i "Shoppingtips/Inspiration"




Den här supersöta tröjan hittade jag inne på Zara idag. Jag vet inte riktigt om man ska kalla den för en hoodie/sweatshirt eller poncho, det är någonting mittemellan tror jag! Den var dock så mycket finare i verkligheten än på bild och jag funderar på att gå tillbaka och köpa den imorgon. 29,95 Euro kostar den! Det finns liksom för mycket fint i butikerna här nu, så jag köper inget alls, för om jag väl börjar kommer det bli för mycket och sen får jag svälta i 2 månader. Så nu måste jag sluta impuls-shoppa och börja tänka efter...eller försöka iallafall!

P.S. Jag vet att vissa delar av bloggen ser lite halvknasig ut, men detta är bara tillfälligt för en dag eller två!
Permalink

Detta ser man från takterassen... @ 21:57:11, 2010-10-19 i "Anna på äventyr"




Det är ännu finare i verkligheten. När jag kom upp på takterassen första gången igår blev jag helt förvånad. Härifrån ser man många av Barcelonas kända "landmärken". Till höger kan ni se La Sagrada familia (i verkligheten ser man verkligen hur STOR den är!). Till vänster kan ni se tornet som ser ut som en jättedildo, som skiftar färg på natten. Mittemellan där någonstans vid vattnet kan man skymta det "halv-ovala" hotellet som ligger nere vid stranden.



Det känns inte helt fel att bo här måste jag säga! Det sjuka är ju att såhär så ser det ut som om det skulle vara gångavstånd till allt, och det är klart att man kan gå till de flesta ställen, men det tar en sån jäääkla tid. Just i vårat område är det även rätt mycket backar. Inte jättebranta backar, men långa. Mataffären ligger en bit ner i backen från vår port, var där och köpte en 8-liters dunk vatten idag, det kändes tungt att släpa upp den igen!



Barnen här är ju inte direkt bortskämda med stora skolgårdar med grönområden. I den här buren spenderar ungarna sina raster på skolan som ligger mittemot våran port! Försök att spela burken där liksom!
Permalink

Sko porr hos Benetton @ 19:28:44, 2010-10-19 i "Önskelistan"




Igår hittade jag dessa underbara skor inne på Benetton (butiken som ligger på Portal del Angel), de fanns i brunt, grått och svart och jag ville gärna ha ett par bruna men de var helt slut i både storlek 37 och 38. Jag sa även till min kompis att jag gärna skulle se dem i blått, och nu när jag spanade in Benettons hemsida så ser jag att det ska finnas!

Tydligen så ska det finnas typ 11 stycken Benetton butiker inne i stan, så imorgon funderar jag på att gå på en rundvandning tills jag finner dem (födelsedagspresent till mig själv). Gärna de blå, men bruna duger bra de med. Har för mig att de kostar 49,95 euro. Tänk så fint till svarta jeans och en enkel topp! Är de inte underbara?
Permalink

Buenas noches Barcelona @ 00:19:44, 2010-10-19 i "Anna på äventyr"




Vilken lång dag det har varit! Klockan halv fem imorse lämnade jag mitt hem i Stockholm för att bege mig mot Barcelona. Jag överlevde såklart flygresan även denna gång, även om jag inte direkt njöt utav den (piloten skulle ju absolut ta några extra varv över vattnet innan vi väl landade). Idag har jag installerat mig i mitt nya hem för den kommande tiden, en jättefin lägenhet som har nära till metron. Ovan ser ni en del utav utsikten från balkongen, det är femte våningen och jag tycker det är as högt och får lite svindel när jag går ut. Det finns även en takterass med en utsikt som jag är väldigt fascinerad utav, man ser ALLT därifrån. Jag ska försöka komma ihåg att fota det imorgon så jag kan visa er!

Jag har även hunnit ta en runda på stan med min bästa bästis, jag gick nästan vilse inne på El Corte Inglés sminkavdelning (den stooora vid Plaza Catalunya), samt ännu en gång fascinerats utav den snygga H&M butiken som ligger på Avinguda Portal De l'Àngel (tror jag gatan heter...). Sedan har vi även ätit en grymt god middag och druckit Sangria! Tänkte lägga upp lite löpande inlägg med ställen jag gillar här, ska visa vilken restaurang vi åt på imorgon.

Imorgon ska jag åka till Diagonal Mar (stort köpcentrum) för att storhandla mat. Ska även leta efter ett par skor på Benetton som var slut i min storlek i stan, samt köpa onödiga saker på Primark. En fågel viskade även i mitt öra att det kan vara aktuellt att gå och se en Barca match på Onsdag! Ni får såklart följa med! Godnatt!
Permalink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...