Mot Spanien! @ 00:09:49, 2011-04-28 i "Personligt"




Hej! Hinner tyvärr inte uppdatera mycket mer än såhär just nu. Packning pågår för fullt här hemma (sa ju att jag är tidsoptimist), imorgon bär det av mot Spanien! Kommer hem igen på Tisdag, då återgår uppdateringen till vanligt och jag ska även visa er slutuppgifterna jag gjorde till kursen i Grafisk Design jag gick. Var precis på sista lektionen och hade redovisning, de gick över förväntan! Jag är så nöjd!

Vi ses på Tisdag, nu blir det semester!
Permalink

Ge mig mer jackor! @ 07:01:00, 2011-04-27 i "Shoppingtips/Inspiration"



Jag hittade nyss till en ny (för mig) webshop via bloggen FashionBible och jag trodde först att det var ännu en svensk webshop med importerat mode från Asien för sjuka överpriser. Importerat mode är det ju, men denna sida tar inte alls samma sjuka priser som tex Modekungen.se eller Chicy.se.

Dessutom verkar personen/erna bakom inköpen ha sjukt grym smak! Det finns massor utav fina plagg och då tänker jag speciellt på alla jackor som jag mer än gärna skulle klicka hem, jag älskar ju jackor! Fashionpash heter webshopen och du kan klicka dig dit här!

Nu blir det jobb, och sedan sista lektionen på min kvällskurs. Har hela två presentationer att göra idag och jag som hatar att prata inför grupp. Men känns det jobbigt så ska jag bara tänka på att jag ska sitta på ett flygplan imorgonbitti och då kommer antagligen allt annat kännas sjukt mycket lättare (ni som läst min blogg ett tag har ju typ fått läsa sjuttioelva inlägg om ångest inför att flyga vid olika tillfällen förra året, finns ju inget oskönare).
Permalink

Läget just nu @ 19:48:57, 2011-04-26 i "Personligt"


Bjuder på en kort update igen mitt i mitt organiserade kaos (eller inte så organiserat, varför skulle jag födas som tidsoptimist?). I Lördags hade jag en sådan där otroligt härlig dag! Solen sken och jag var ledig, åkte in till Söder för en sen lunch på en uteservering i den underbara solen. Sedan promenerade vi längs slussen, igenom Gamla Stan, och längs vattnet bort till Kungsträdgården där vi drack lite drinkar hela kvällen. Sjukt härligt!



På våren och sommaenr inser man (lika förvånad varje år efter en hemsk vinter) att man bor i världens vackraste stad. De gör även alla andra Stockholmare som samlas längs vattnet för att äta glass. Men, vart har Ben & Jerrys tagit vägen?



Camilo och Antonio (min pojkvän till höger), vilken Bromance haha!



Glass i Gamla Stan! H&Ms solglasögon har förövrigt verkligen världens sämsta kvalité. Använde dessa den dagen, när jag satt på mig dem dagen efter var de så snea att de bara ramlade av. Och nej, inte pågrund utav drinkarna.

Förresten, vad packar man för kläder till Malaga i helgen? Långbyxor eller shorts? Någon som vet eller vad tror ni? Jag har fan lite ångest över att ens visa mina ben offentligt, förutom att de är sjukt bleka och torra så har jag ramlat i en trappa. Bra start på den barbenta säsongen liksom...
Permalink

As seen on Nicole Richie @ 12:07:15, 2011-04-22 i "Shoppingtips/Inspiration"




För ett par dagar sedan fastnade jag för outfiten som Nicole Richie bär ovan, den är väldigt enkel och hur fin är inte den där spetskimonon? Ifall du vill skaffa dig en liknande outfit så hittade jag nyss denna fina spetskimono från märket Oh My Love, den kostar 522 kronor och finns att köpa hos ASOS. Klicka dig dit här!
Permalink

Att se fram emot... @ 21:05:17, 2011-04-19 i "Personligt"



Innan jag fortsätter jobba på mina skolarbeten tänkte jag bara berätta om min glädje att jag åker till Spanien nästa vecka! Det känns heeeelt okej kan man ju säga, spontanresa med min pojkvän till hans familjs lägenhet i Malaga. Först hade vi tänkt Madrid, för att njuta av storstad och den stora "El clasico-febern" som råder just nu, men det blir Malaga istället, de är ju också trots allt också en rätt stor stad och är det fint väder kan man dessutom hänga på stranden. I LIKE!

Ska bli så jäkla skönt att få komma iväg och njuta av livet lite. Förutom dessa skolarbeten jag har nu (kursen slutar nästa vecka), så har jag ett annat vidrigt stressmoment i mitt liv för tillfället som ska bli otroligt skönt att få koppla bort i några dagar! Men fram tills dess är det att begrava sig själv i kartong vikande, InDesign och Illustrator som gäller. Även om jag är lite stressad så är det så sjukt kul det här!

Bildkälla.
Permalink

Ifall jag försvinner... @ 08:02:00, 2011-04-15 i "Personligt"



...Så är det inte för att jag avlidit, glömt bort bloggen eller är för att jag latar mig. Bara ifall ni undrar liksom. Kan ha råkat tacka ja till en 8-dagars arbetsvecka igen. Dessutom har jag en gruppuppgift till skolan (kvällskursen jag går) som ska vara färdig på onsdag, och en personlig uppgift som ska vara klar och redovisas onsdagen efter det, sjukt vad snabbt tiden gått!

På bilden ovan kan ni skåda min glädje när jag fick en snilleblixt igårkväll och lyckades vika ihop en egen kartong, det var sjukt kul och jag skulle nästan kunna vika papper i resten utav mitt liv. Den kommer hursomhelst förhoppningsvis snart att göras i en mycket större skala, och med tryck på, och en himla massa spännande innehåll. Blir ni nyfikna så kanske jag kan visa det färdiga resultatet när jag är färdig och har redovisat?

Förresten, den där personliga uppgiften ja. Magsår. Ska göra en valkampanj åt ett politiskt parti, alltså även hitta på ett eget parti. Stress-stopp i huvudet, hjälp mig att brainstorma fram ett parti! Det behöver inte vara något seriöst, så kan ni syssla med det medans jag stressar vidare.
Permalink

En önskeoutfit från Gina Tricot... @ 12:58:33, 2011-04-14 i "Outfit inspiration"



Jag brukar i princip aldrig hitta något inne på Gina Tricot, ibland kan man göra riktiga fynd där men på sista tiden tycker jag att de mesta i deras butiker varit rätt dåliga varor. Men så hittade jag dessa tre ovan: Shortsen, den långa "skjortan" och solglasögonen (skorna är från Topshop och finns här). Jag skulle gärna bära dessa tillsammans med skjortan uppknäppt som en lång, transparent kofta, med ett enkelt svart linne under. Gå till Gina Tricot här.
Permalink

Jeansshorts med detaljer @ 11:29:20, 2011-04-13 i "Shoppingtips/Inspiration"



Om du är ute efter ett par lite roligare och annorlunda jeansshorts till sommaren att byta av dina klassiska med då och då, så tycker jag definitivt att du bör besöka Topshop! Ovan ser ni 4 par jeansshorts som alla kommer därifrån, och priserna börjar från ungefär 30 pund. Jag tycker att de med ränder och stjärnor är riktigt coola och skulle gärna bära de med ett slappt linne, en uppknäppt jeansshorta och converse. Gå till Topshop.
Permalink

Klänningar till skolavslutningen för under 550 kronor! @ 18:01:01, 2011-04-12 i "Shoppingtips/Inspiration"


När jag lovade att tipsa om fler studentklänningar häromdagen fick jag en förfrågan om klänningar för bal & skolavslutning också. Här nedan har jag plockat ihop ett gäng med klänningar som finns i butik just nu, där den dyraste kostar 522 kronor och där alla funkar hela sommaren.


Jag skulle satsa på luftiga modeller och material, i ljusa eller färgglada nyanser och självklart även blommigt! Min favorit är den i orange med spaghettiband från Asos, hur fin som helst till ett mycket trevligt pris! Du kan klä upp den till sommarens fester med höga heels och guldsmycken, eller klä ner den till tex skolavslutningen med en jeansjacka över.

Här hittar du klänningarna:ASOSVero Moda ♥ Gina TricotTopshop Nelly
Permalink

Dagens tips: Vinn 25 stycken ögonskuggor! @ 23:53:30, 2011-04-11 i "Allmänt"



Min syster brukade driva en utav Sveriges största skönhetsbloggar Bjooti, och efter det har hon samlat på sig enorma mängder smink. Även om jag och min andra syster flera gånger varit hemma hos henne och plockat så verkar det inte minska och nu har hon bestämt sig för att göra sig av med 25 stycken förpackningar med oanvända ögonskuggor. En hel drös med burkar från bla Make Up Store, Urban Decay, Mac och YSL, sjukt generöst tycker jag!

En tävling ni helt enkelt inte får missa, klicka er in på hennes blogg här för att delta!
Permalink

Kan någon välja färg? @ 18:05:16, 2011-04-11 i "Önskelistan"



Jag är på jakt efter ett par superenkla pumps till sommaren, ganska precis som modellen ovan. Utan klumpig platå, gärna i mocka, och med en mellanhög klack (dessa ser jättelåga ut på bilden men de är ändå 9,5 cm). Ja, dessa ovan är rätt perfekta. Först fastnade jag för de i orange, eftersom jag älskar orange för tillfället. Men sedan såg jag att de finns i svart, och de var ju faktiskt svarta jag var på jakt efter... Men de blåa är ju så himla fina de med! Inte för att jag har råd just nu men endå, önska får man ju och kanske finns de kvar efter nästa lön... Vilka hade ni valt?

Kostar 48 Pund, är i 100% läder och finns här.
Permalink

Dagens rea-tips! @ 11:14:36, 2011-04-11 i "Shoppingtips/Inspiration"



Nu har Asos dragit igång sin mid season sale! Missa inte den, för som vanligt är det fullproppat med varor och de finns en hel del godbitar att fynda till riktigt bra priset. Allt ifrån klänningar till jackor och skor. Klicka dig dit här!
Permalink

En del medvetenhet @ 13:09:09, 2011-04-10 i "Shoppat"




Jag tycker att det är lite dåligt att H&M butikerna redan släppt en hel del plagg från "Conscious collection" utan att gå ut med den informationen, när jag vet att många sitter och väntar på det satta datumet. Men lite tur ändå, för annars hade jag kanske inte fått tag i dessa fantastiska jeansshorts!



Höga i midjan, stretchiga, sköna och framförallt i vårens och sommarens största färg: VITT! Och priset är trevligt det med, 249 kronor. Kommer bli så snygga med den där kimonon från TopShop eller med en instoppad topp i någon knallig färg (typ koboltblå!). Finns alltså i butik just nu.

Nu måste jag stressa till jobbet, tänk va skönt de vore att få ligga kvar i sängen hela dagen... Nu får ni räkna med en del slarvfel på bloggen, har installerat mig på den nya datorn och det tar mig en evighet att vänja mig vid det nya tangentbordet, haha!
Permalink

Smink och skönhet! @ 16:30:00, 2011-04-09 i "Skönhet"


Min syster skickade vidare denna smink-meme till mig och jag vill gärna skicka vidare den till: Johanna, Alexandra, Matilda & Johanna. Och alla er andra som känner er manade såklart!

 


1. Vilken foundation använder du?
Just nu Max Factors Xperience foundation. Som är helt okej...förutom att den inte håller. Har skrivit om det förut, den försvinner liksom fläckvis längs kindbenen. Inte okej någonstans! Vanligtvis använder jag Make Up Stores Matte foundation. Min favorit är dock Black Up's "Cream to powder foundation", den är grym men verkar inte säljas i Sverige!

 

2. Favoritconcealer?
Jag letar faktiskt fortfarande! Ville testa Make Up Stores populära som alla tjatar om, gick in för att köpa den men tjejen i butiken rekomenderade den inte till min känsliga hud.

 

3. Vad har din hudton för undertoner?
Ingen aning! Jag är sjukt blek just nu, fast lite gul tror jag.

 

4. Din åsikt om lösögonfransar?
Har aldrig lyckats sätta fast ett par på mig själv i hela mitt liv, sjukt läskigt och obehagligt!

 

 

5. Slänger du din mascara efter 3 månader?
Jag slänger den när den tar slut, det brukar dock vara efter ca 2 månader.

 

6. Vilken är din favoritmascara?

L'Oreal Beauty tubes (den röd/vita). Alltså, jag är denna evigt trogen. Sjukt. Bra.

7. Favoritapplikatorer?
Så avancerad är jag inte, haha. Har puderborstar och foundationborste från Kicks som jag tycker duger, kabuki borste från ELF.

 

8. Använder du någon primer?
Jag älskar primers, känns så konstigt att sminka sig utan! Just nu använder jag en från ELF. Favoriten är en från Estée Lauder, men tycker dock att den blivit alldeles för dyr.

 

 

9. Favvoögonskugga?
Jelly Pong pong "Shoe Palette", där det finns en bronzigt cremeskugga som man sveper på ögonlocket med fingret på 1 sekund. Perfekt vardagsmakeup!

 

10. Favvoläppstift?
Jag har nyss börjat testa att använda läppstift, ska definitivt bli bättre på det.

 

11. Favvoläppglans?
Too Faced's Lip Injection. Verkligen den enda lip-plumpern som funkar på mig. Älskar den!

 

12. Favvoblush?

Inget speciellt, just nu använder jag ett från Make Up Store som jag tycker funkar bra.

 

13. Vad tycker du om billigare ”drugstore”-makeup?
Love it, varför inte liksom? Förutom typ så billigt som H&Ms smink, gillar H&Ms ögonbrynspennor och nagellack, men skulle liksom aldrig ens få för mig att köpa en foundation eller puder därifrån!

 

14. Har du någonsin funderat på att ta en/gå en sminkkurs?
Nej, funderade på en nagelkurs någon gång men jag kom över det rätt snabbt, haha.

 

15. Vilket är det värsta sminkmisstaget tycker du?
För mycket av allt! Avrakade ögonbryn ersatta utav ett par ditmålade som går upp i tinningarna. För mycket rouge. Eller fjortisstilen: Så mycket brunkräm, foundation och puder att linjen längs käkbenet ser grönt ut. Toppat med vita läppar och klumpiga ögonfransar.

 

16. Föredrar du neutrala färger eller färgstarka nyanser?
Neutrala på ögonskuggor, varma på läppar och naglar!

 

17. Nämn ett av dina favoritmärken när det gäller smink.

Alltså jag tror verkligen inte att jag har något speciellt. Om man får säga en butik istället så säger jag Sephora!

Permalink

Student tips! @ 11:45:37, 2011-04-09 i "Shoppingtips/Inspiration"



Om jag skulle ta studenten i år så skulle nog denna klänning vara en stark kanditat till den stora dagen. Plisserat kommer stort till våren och sommaren, samtidigt som denna klassiska "Marilyn Monroe" modell aldrig går ur tiden. Jättefin! Kommer från ASOS och kostar 986 kronor. Det kommer eventueltl fler tips på studentklänningar under veckan som kommer. Klicka här!
Permalink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...