How to: Julklappsinslagning @ 06:00:00, 2011-12-20 i "Kreativt"


Jag har fått en förfrågan om jag kan göra en snabb förklaring på hur man slår in julklapparna så som jag visat några inlägg ner. Läsaren som undrade ville specifikt veta vilket material som behövs samt hur man gör med lacket. Det är verkligen jätteenkelt! Här kommer en inköpslista samt en snabbguide. Grundidén kommer som sagt från grymma Sofia, som jag gjort en egen lack-variant på!


Du behöver:

1. Ett ljus2. Lackbitar + smältsked, Panduro 69,90 kr ♥ 3. Sigillstämpel, Panduro 49,90 kr ♥ 4. Lim, Panduro 54,90 kr ♥ 5. Figurstans (hjärta, finns andra också), Panduro 49,90 kr ♥ 6. En sax 7. Naturfärgat presentpapper, Panduro 59,90 kr ♥ 8. 1 mm/25 m Hampasnöre, Panduro 34,90 kr ♥ 9. Etiketter, Panduro 29,90 kr ♥ 10. Linjal, blyertspenna, samt penna att skriva på etiketterna med. ♥1. Klipp av en bit papper och vik på mitten. Vik den så att 1-2 cm sticker ut på ena sidan. På bilden ovan har jag ritat ut vad som blir bredden och vad som blir höjden. Räkna dock bort 5-10 cm på bredden beroende på hur "djup" din påse ska vara (sidorna). Dvs om bredden på det vikta papperet exempelvis nu är 30 cm så kommer den färdiga påsen vara 25 cm bred.

2. Vik in kanten som sticker ut över den andra och limma fast den. Nu har du ett papper som går runt, runt, runt.


3. Gör markeringar längs sidorna (på längden) på hur brett du ska vika dem. Här har jag gjort en rätt liten påse. Tänk på att 2,5 cm = 5 cm när du vecklar ut den!

4. Vik längs markeringarna på båda sidorna. Pressa ner kanterna ordentligt så du får skarpa kanter.


5. Nu ska du liksom "vända ut och in" på vikningen. Det ska se ut såhär. Pressa ordentligt.


6. Nu gör du markeringar igen fast för botten. Jag tänker att helt logiskt ska den vara lika bred som sidorna. I detta fallet alltså 5 cm. Och så viker du den uppåt (och prrrreeeessssaaaar kanten igen, om man skulle vika upp påsen ska man se vik-vecken ordentligt!).

7. Om du nu öppnar upp botten lite lätt genom att sära på papperna så ser du att det blir som små trekanter på sidorna där inne. Nu ska du försiktigt (försiktigt så de inte går sönder) liksom "peta ut dem", börja uppifrån...


8. ...Och sedan pressa ner så att det ser ut såhär!

9. Vik in som på bilden (som när du slår in ett vanligt paket) och limma/tejpa ihop. Tänk bara på vart du limmar så att du inte limmar ihop botten med insidan av påsen. Limma så som jag ritat på bilden med blått.


10. När limmet torkat vecklar du ut botten och TADA, du har en påse! Har har jag lagt i en present...

11. ...För att se hur hög jag vill ha påsen. Man kan ju göra en jättehög påse eller bred och låg som denna för lite variation! Vik ner den vid önskad höjd och klipp sedan av locket till önskad längd. Här har jag gjort ett rätt kort lock men man kan ju även här variera med ett långt som täcker mer utav påsen.


12. Använd figurstansaren längs lockets kant!

13. Vira hampasnöre ett par varv runt mitten på påsen. Gör en knut någonstans strax under lockets slut och trä på etiketten på snöret, fäst etiketten genom att göra en fin liten rosett!


14. Värm en lackbit i den lilla smältskeden (som medföljde i paketet) ovanför ett ljus. Börjar lacken ryka så håller du för nära ljuset!

15. När lackbiten smält helt och hållet häller du försiktigt ut den där du vill ha den. Jag siktade på snöret, precis ovanför etiketten och där locket tar slut, så att den förseglar locket ordentligt. Man får hålla paketet rakt och hålla ner trådarna mot paketet samtidigt som man häller.


16. Direkt när du hällt ut lacket så ska du trycka till med sigillstämpeln! Håll kvar den i ett par sekunder...
17. ...Och så var det klart! TA-TADAAAA! Piece of a cake, eller hur!?

Paketen funkar som egengjord julpyntning i vardagsrummet fram till julafton, jag älskar gammaldags stilen på dem! Kanske ska man göra några för att enbart ha som prydnad över julen? För dessa lär familjen slita upp rätt fort...
Kommentarer
Postat av: jenny

Jätte fina!

2011-12-20 @ 08:54:11
URL: http://jjennnyys.blogg.se/
Postat av: Linda

men TACK! Ska genast kuta till panduro och shoppa allt som behövs, såååå mysigt med julpyssel!

2011-12-20 @ 14:19:30
Postat av: Katta Kvack

Vilket är MIIIIIIIIIIIIITT?

2011-12-20 @ 15:02:18
URL: http://bjooti.net
Postat av: Ilhana

Tjusigt!

2011-12-20 @ 15:07:48
URL: http://sorandom.org
Postat av: Anna

Jenny TACK!Linda Vad kul, visa bilder sen om du har någon blogg (?) eller twitter kanske!Kattakvack HA.HA. You sneaky lady, din är inte med på bild.Ilhana Man tackar!

2011-12-20 @ 15:20:56
URL: http://annasbazaar.se
Postat av: Bohemian Mix

Hej och tack för din fina kommentar! Och TACK för den här guiden, jag är värdelös på det här med julklappsinslagning, haha =)

2011-12-20 @ 20:39:22
URL: http://bohemianmix.blogspot.com
Postat av: hanka

Va fiffigt! Och snyggt :)

2011-12-20 @ 22:51:50
URL: http://angicja.blogg.se/
Postat av: Anna

Bohemian mix De va så lite så ;)

Hanka TACK! (:

2011-12-21 @ 01:15:13
URL: http://annasbazaar.se

Namn:

Kom ihåg mig?

Mail:


Hemsida/blogg:


P.S. Kommentarer med spam eller stötande kommentarer godkännes ej.
Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...