Linklovin' (och lite om historien bakom mitt nätnörderi). @ 21:24:46, 2011-06-30 i "Personligt"



Om ni undrar hur det kom sig att jag började med hemsidor och grafik från första början så var det pågrund av min syster Kattis (Kattakvack.se). Hon tittade otroligt himla mycket på Buffy och frälste även mig med denna serie, hon startade en hemsida om Buffy och jag hängde på och startade en hemsida för en annan serie. Jag minns inte exakt när detta var men runt 2001-2002 någongång kan jag tänka mig (jag hade fortfarande uppringt modem...).

Vi startade även ett TV-forum som jag minns hade rätt många medlemmar (och våra hemsidor drog rätt mycket besökare också har jag för mig). Vi hade även bloggar, min blogg hade dock inte många läsare skulle jag tro eftersom att i princip ingen i Sverige visste vad en blogg var år 2002. Jag var då ungefär 13 år gammal och en datornörd som kodade mina egna hemsidor och spenderade alldeles för mycket tid vid Photoshop. Förut så var detta inte normalt och jag kan tänka mig att mina vänner tyckte att jag var världens tönt. Det var många som höll på med hemsidor även då, men inte som det är nu, när varenda kotte har en blogg. Förr handlade det mer om fansites, fanlistings, forum och sidor där man visade upp eller tävlade ("blends") med sina bilder man gjort i PS.

Hursomhelst, som för alla andra tonåringar blev fest och vänner viktigare och efter några år med hemsidor, bloggar och forum så glömde jag bort allt detta ett tag och stängde ned mina sidor (dumma, dumma mig). 2006 startade Kattis en skönhetsblogg vid namn Bjooti. Som snabbt växte och blev en otroligt stor blogg och denna startade igång mitt sug till att blogga igen (yay). Nu har hennes blogg varit stängd ett tag, men summan av kardemumman med detta inlägg är hursomhelst att hon äntligen har öppnat upp den igen! Så nu tycker jag att ni borde ge den ett besök, det är inga svåra sminkningar som man själv aldrig någonsin skulle kunna härma utan mer sånt som jag älskar: Sminknyheter, recensioner och fina förpackningar som skapar köpsug!

Nu blev det långt, men jag ville skriva detta för att tacka Kattis för att hon 1) Blev med barn och flyttade tillbaka till Sverige och 2) Började kolla på Buffy och 3) Hjälpte mig att komma igång på webben och med Photoshop och 4) Hjälpt mig att få chansen till världens bästa sommarvikariat som kan bli hur kul som helst, tack!

Besök Bjooti.net.
Permalink

Nytt från Vero Moda (årets överraskning?) @ 20:38:05, 2011-06-29 i "Shoppat"


Jag handlade lite nytt inne på Vero Moda häromdagen och det var faktiskt svårt att välja ut bara ett par plagg för det fanns massor utav fint! Kedjan där olika butiker tidigare ägts utav olika ägare har nu blivit en enda stark kedja (alltså ägs nu alla utav en och samma ägare) och de har bytt ut alla inköpare och kommer att satsa på en yngre målgrupp och en trendigare stil. Det märks redan i butikerna tycker jag och här är plaggen som fick följa med hem!



En sjukt söt knytblus för liten peng (159,95) som kommer vara hur fin som helst ihop med trähalsbandet (99,95) och ett par höga jeansshorts i en mörkblå eller svart färg!



Den här dåliga bilden gör inte den här fantastiskt fina tunika någon rättvisa alls! Den gula färgen ihop med det lite glansiga materialet kommer att bli sjuuuukt snyggt ihop med en brunbränd kropp och svarta smycken! Den kostar 179,95 och fanns även i fler färger.



Även om jag lider lite utav "kjol-fobi" så fick denna följa med hem, det känns som att det kan bli ett rätt bra vardagsplagg när man jobbar under sommaren och den var typ gratis (179,95). Kommer att bära den med en vit blus, trähalsbandet och kanske en solhatt! Och så får vi ju inte glömma  blusen här ovan, den är typ perfekt! Den vill jag bära med slitna jeansshorts, halsband med svarta fjädrar och kängor. Sitter fantastiskt fint på och har hur fina detaljer som helst, 299,95 kronor kostar den.

Vad tror ni? Kan det kanske bli så att Vero Moda är den budgetkedja (billigare än såhär blir det ju inte) som gör nästa "trendiga uppsving"?
Permalink

Ett kap till sommarens festivaler @ 13:00:30, 2011-06-29 i "Shoppingtips/Inspiration"



Måste bara passa på att tipsa om dessa nyinkomna ryggsäckar som finns att hitta hos Topshop för endast 28 Pund/styck. Hur snygga som helst och sätter pricken över i:et på sommarens festivalstilar! Finns i beige, chokladbrunt och svart. Klicka här!

Jag återkommer med uppdateringar lite senare idag (har shoppat lite som jag tänkte visa upp), nu måste jag passa på att gå ut och njuta av solen!
Permalink

Versace för H&M! @ 11:18:36, 2011-06-21 i "Mode & trender"




Vill du se fler bilder inför kollektionen, besök Chic här!
Permalink

Budget klockor! @ 21:27:00, 2011-06-20 i "Shoppingtips/Inspiration"



Alla känner nog igen sig i problemet när man helt plötsligt byter ut alla silver smycken mot guld på sommaren och inser att favoritklockan inte längre matchar smyckena. Ett tips är då att spana in Asos egna budgetklockor, alla på bilden ovan kostar under 350 kronor (gratis frakt) och det finns många, många fler! Klicka dig vidare dit här!
Permalink

Inspiration för 4 dagar framåt! @ 18:44:34, 2011-06-20 i "Outfit inspiration"



Jag har en sådan här period när jag känner att jag inte har något att ta på mig, de kläderna jag har känns fel, jag har inte råd att köpa massa nytt och det är regnigt och kallt ute. Fick jag välja fritt bland budgetkedjornas utbud under denna vecka så skulle det kunna hända att jag skulle se ut såhär!

Tisdag:Tröja, BikBok 299 Sek ♥ Shorts, Vero Moda 150 Sek ♥ Halsband, Topshop 16.50 Pund ♥ Kilklackar, ASOS 513 Sek ♥

Onsdag:Klänning, Topshop 20 Pund ♥ Jacka, BikBok 399 Sek ♥ Skor, DinSko 199 Sek ♥ Väska, Miss Selfridge 45 Pund ♥

Torsdag:Jacka, Topshop 52 Pund ♥ Linne, Topshop 20 Pund ♥ Shorts, Modekungen 499 Sek ♥

Fredag:Klänning, Topshop 25 Pund ♥ Väska, ASOS 228 Sek ♥

Väldigt bra pris på maxiklänningen från Topshop tycker jag, det känns verkligen som midsommar med klänning, blommigt och färgerna blått och gult ihop (klänningen finns även i ljusgult). Vilken outfit gillade ni bäst?
Permalink

Rea hos Zara! @ 00:31:32, 2011-06-20 i "Shoppingtips/Inspiration"



Idag startar rean på Zaras webshop! De är inga jättesänkningar än vad jag kan se, men jag kan tänka mig att det kommer senare. Skorna på rean skapar helt klart fler ha-begär! Missa inte, klicka här.
Permalink

Life's a beach om man har en bikini! @ 15:11:00, 2011-06-16 i "Shoppingtips/Inspiration"



Jag har fortfarande inte hittat en bikini att använda under sommaren då inga duger. Jag har tidigare berättat att mina krav är att de ska vara en i trekantsmodell eftersom jag vägrar ligga och pressa i solen för att få en bred vit rand över brösten som man får av bandeumodeller (vilket typ är det enda som finns i butikerna just nu). Hittar jag ingen snart kommer jag nog att klicka hem denna ovan, hippien inom mig säger att paisley alltid funkar. Den kommer från Oasis, finns hos Asos och kostar 365 kronor. Finns här!
Permalink

För jag älskar att ha flyt @ 07:41:00, 2011-06-16 i "Personligt"



Jag är så himla glad! Jag kommer att åka till Kroatien den 9 Juli och komma hem igen den 16e, samma dag flyttar tjejen ut som bor i vår (min & min pojkväns) blivande lägenhet. Så det verkar som om det verkligen blir att vi flyttar då när jag kommer tillbaka! Hejdå läskigt område där snorungar går runt med vapen och hej Kungsholmen! Hejdå orokänsla när man ska ta sig hem själv på natten och hejdå överfallsspray. NÖJD!

Det verkar även som om jag ska på ett mycket spännande möte inom de närmsta dagarna, det är fortfarande på "mail-nivå" så jag vågar inte säga någonting än (ni vet det där om att jinxa sig själv). Men jag kan säga att det är någonting som jag tycker är väldigt kul och något som passar mig perfekt, och som jag verkligen vill prova på! Så äntligen efter en vår av konstanta motgångar verkar jag ha lite flyt, så skit i jantelagen för jag känner mig på topp!
Permalink

Oriental @ 12:19:57, 2011-06-15 i "Mode & trender"




Jag vet inte varför, för det är ingenting jag brukar klä mig i, men jag fastnar alltid för orientalinspirerade plagg som ovan! Jag älskar färgerna och mönstren och dras alltid till denna stil, så pass mycket att jag misstänker att jag var Paul Poiret i ett tidigare liv! Vad tycker ni om trenden (den syns i rätt många butiker just nu), är det vackert att titta på men inget ni skulle bära, fult som stryk eller något ni gärna klär er i?

Inköpsställen: ASOS , Topshop, Miss Selfridge, Indiska.
Permalink

Topshop wishes @ 19:57:19, 2011-06-14 i "Outfit inspiration"




Som ni vet så tycker jag att Topshop är en butik som aldrig gör en besviken, och det finns många saker jag gärna skulle klicka hem därifrån just nu. Ovan är en outfit jag gärna skulle bära, den skulle ju även passa perfekt på festival i sommar. Diademet med det långa hänget är så himla tufft!

Klänning, 60 Pund ♥ Diadem, 16,50 Pund ♥ Ryggsäck, 120 Pund ♥ Skor, 36 Pund ♥ Nagellack, 5 Pund ♥
Du hittar allt hos Topshop [länk].
Permalink

Lite inredningsdetaljer! @ 07:01:00, 2011-06-14 i "Inredning"



Eftersom att jag ska flytta (tvi tvi, vill inte jinxa mig själv!) så sitter jag och kollar runt mycket på inredningssidor. Jag vill att lägenheten ska vara inredd "minimalistiskt med bohemiska inslag". Jag har startat en ny kategori åt detta här på bloggen, för känner jag mig själv så kommer jag nog att hetsa om det här ett tag framöver! Hursomhelst, även om inget är bestämt än så vet jag iallafall att denna ska jag ha; ett överkast/filt från IKEA "Birgit strå" för 299 kronor. Mysig! Finns här.
Permalink

Färgtrend: Orange @ 21:51:23, 2011-06-13 i "Shoppingtips/Inspiration"



Att färg är en utav sommarens stora trender har nog ingen missat, min favoritfärg av de som dominerar butikerna just nu är utan tvekan orange! Bär accessoarer i orange tillsammans med en helvit outfit eller naturfärger, eller se till att du syns bäst på stan i en orange klänning!

Klänning, ASOS 342 Sek ♥ Läppstift, Topshop 8 Pund ♥ Skor, Zara 799 Sek ♥ Nagellack, OPI 150 Sek ♥ Linne, Rodni/Nelly 199 Sek ♥ Väska, ASOS 205 Sek ♥ Bikini, BikBok 49 Sek ♥
Permalink

Pocket full of sunshine @ 11:22:18, 2011-06-10 i "Personligt"





Bilder från i Onsdags.

Jag vet att uppdateringen är katastrof just nu, lovar att skärpa mig i veckan som kommer! Det är så fint väder så man måste ju passa på att njuta. Idag ska jag iväg på ett studentfirande och sen får vi se vart vi hamnar ikväll. Men ni har väl inte missat att ni kan följa mig på Twitter? Här finns jag.

Återkommer med uppdatering igen så snart som möjligt!
Permalink

Det perfekta sommarplagget @ 12:43:22, 2011-06-08 i "Shoppingtips/Inspiration"



Goddagens bloggen! För ett tag sedan när jag införskaffade den här populära tunikan ifrån BikBok så insåg jag att detta måste ju vara ett utav sommarens bästa plagg! Man kan bära de med sandaler och jeansjacka eller varför inte med partyklackar, eller tillsammans med skinnjacka och kängor. Alla stilar funkar. Därför är jag nu på jakt efter fler vita tunikor och klänningar att köpa upp mig på inför kommande "klädångest-dagar", och hittade nu denna hos Nelly från märket Reverse, den kanske kan vara något? Den kostar 399 kronor och finns som sagt hos Nelly, klicka här!

Jag återkommer med ett litet kollage på fler fina tunikor och klänningar med tillbehör snart!
Permalink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...