Att spendera pengar man inte har... @ 21:52:07, 2010-12-29 i "Shoppat"




Hur dåligt med pengar jag än har så kan jag inte låta bli att handla nu, jag ser mycket fint som jag känner att det här bara måste jag ha. Det jag egentligen borde köpa är en kurs i självdisciplin, haha. Idag hittade jag perfekta "slappar jeans" på rean (200 kr!) hos Gina Tricot, inte alls jättepösiga men inte stuprör heller. Funkar lika bra till converse och t-shirt som till pumps och blus/kavaj.

Köpte även idag en sjukt söt blus med volanger från Vero Moda, och även en fin spetsväst därifrån. Annat nytt är skorna från Nelly...



De är sååå fina, men dock märker man tyvärr av den dåliga kvaliten redan innan man använt dem. Lite för stora är de också men en sula bör fixa det, och så får vi se om jag klarar av att gå i dem någongång, SVINDEL!
Permalink

Tillbaka i vinterlandet! @ 02:29:43, 2010-12-28 i "Personligt"



Bild lånad från Kattis // Min systerson, jag och min lillasyster.

Har verkligen inte orkat uppdatera bloggen under julen, allt gick hursomhelst bra med flygningen i Torsdags! Jag blir alltid stressad när jag ska flyga, och att jag var tvungen att sitta på resväskorna för att kunna stänga dem gjorde det värre, jag trodde verkligen de skulle spricka haha. Som tur var så var planet bara 30 minuter sent!

Efter att jag kommit hem har jag firat jul och umgåtts med nära och kära. Jag och Johanna gick ut på Juldagen med våra småsyskon och deras vänner (den största skillnad på Spanien och Sverige är nog utelivet, jag måste säga att jag lätt föredrar Barcelonas). Idag hade jag första jobbdagen. Känns så sjukt, och de är så jäääävla kallt! Jag saknar redan Barca och den fina lägenheten, snacka om nedbyte... Men nu ska jag vara positiv, de blir vad man gör det till och det finns sååå mycket möjligheter till ett roligt liv även här om man bestämmer sig för det! CIAO SO LONG!

P.S. Ska börja blogga "roligt" snart igen, jag veeet att de suger med en bild och tusen mil text!
Permalink

El último día en BCN @ 00:06:31, 2010-12-23 i "Personligt"




Lång text. Så börjar den sista dagen i Barcelona gå mot sitt slut. Dagen har spenderats med att sova lite för länge för att sedan gå upp och packa. Efter det åkte jag en station till Alfons X och mötte upp Johanna & Det lilla äcklet för att ta en promenad upp (evighetsbackar) till Parc Guell. Dagen till ära belönades vi med regn. Sedan tog vi metron till Diagonal Mar för lite shopping. Ja, lite julklappar. Ville gärna shoppa men nu är det då såhär att jag har två resväskor, och de går knappt att stänga (!), är lite nervös för övervikt och för att dragkedjan ska gå sönder.

Självklart avslutade vi dagen med sushi/kina/skaldjursbuffe. Väl hemma nu så börjar känslorna smyga sig på (blandat med flygångest). JAG SKA VERKLIGEN HEM! Det är så sjukt. Jag ska gå från 10 plusgrader (som jag verkligen tycker är olidligt kallt), till minus 18. Från att bo "själv" i världens finaste lägenhet till att flytta hem igen och tradionsenligt (läs påtvingat) äta middag varje dag klockan 18.00. Här har jag gjort som jag själv känner för (och här äter man helt enkelt inte middag innan kl 21). Men såklart att de finns några positiva saker, jul med familjen och rent vatten i kranen... Ja.

Men nu måste jag verkligen försöka slappna av. Känner mig så otroligt stressad pga min packning och flygningen. Imorgon ska jag lämna lägenheten med två gigantiska överviktsväskor som knappt går och stänga, handbagage, dator och handväska. Snälla guuuud låt mig ha lite flyt med att hitta en taxi snabbt! Och sen till det stora problemet: Kommer vårat plan att lyfta i tid, eller kommer det inte att lyfta alls? Haha. Många av de som åkt hem förra veckan och tidigare denna vecka har fått vänta 2-4 timmar på sina plan pågrund av snöhelvetet i Sverige. Jag hatar att flyga och jag hatar snö och kyla.

Så medans jag har en icke bloggdag, kan ni ju spekulera lite i detta:
1) Kommer mina väskor hålla? 2) Kommer jag ha övervikt, och isåfall hur mycket? 3) Kommer planet lyfta i tid? 4) Kommer planet vara inställd och vi blir fast här?

Nu blir det snart lite sömn och imorgon köldchock!
Permalink

Sommar känsla @ 00:08:31, 2010-12-22 i "Personligt"




Har inga speciella åsikter om låten, varken bra eller dålig, inte riktigt min stil. Men videon, videon är så himla snyggt gjord och vacker! Den fångar verkligen känslan av de där dagarna med det perfekta svenska sommarvädret, jag känner känslan även nu fast jag sitter här i Barcelona i December och tittar ut på regnet.

Farsta ser ut på ett speciellt sätt på sommaren. Jag får känslan från när vi var 15 år och vi var de som brukade "hänga i centrum", sprang dit efter middagen och köpte en mjukglass på Donken för 5 kronor, eller en Slushie från Jour Livs. Vi hängde hela nätterna nere vid Magelungen (vid vattnet i videon) och drack öl. En helt annan Anna som jag hade glömt tills jag såg den här videon.  Och somrarna när jag var ännu yngre som spenderades just på den skolgården som är med i videon... Guuud vad härligt det skulle vara med svensk sommar och ljusa nätter nu! Nuförtiden är det tyvärr bara när det är ljust ute som jag känner mig sådär trygg i Farsta, jag vet inte om det ändrats eller om jag inte är lika naiv längre. Men vi har haft våra dagar. Nostalgi tripp, haha.
Permalink

Glitter Sonja @ 18:03:00, 2010-12-21 i "Shoppingtips/Inspiration"



Jag har varit väldigt fascinerad utav glittriga skor sedan jag såg dessa ifrån Jeffrey Campbell, och sedan dess har jag sett massa glittriga pumps i olika butiker här i Barcelona och varje gång oooh:ar jag som ett barn på julafton. Nu har Nelly fått in dessa superglittriga pumps i 3 olika färger, för 349 kronor styck. Vill du använda de till nyårsafton så kom ihåg att beställa innan den 27 December!

Jag skulle gärna köpa ett par men har ju redan lyckats beställa 2 par andra skor inom bara ett par dagar, starkt jobbat med tanke på att jag inte har pengar. Har du haft bättre självdisciplin än mig kan du köpa dem här!
Permalink

Mina favoritprodukter just nu... @ 15:17:09, 2010-12-21 i "Skönhet"




Jag älskar att läsa tips om bra skönhetsprodukter på andra bloggar, alltid kul att hitta nya produkter! Här kommer hursomhelst mina favoritprodukter just nu:

Jelly Pong Pong, Shoe palette - En liten palett med världens bästa bronsiga ögonskugga, jag använder alltid den här till vardags och vet inte vad jag ska ta mig till den dagen då den tar slut. Det är en krämögonskugga så man kletar på den på ögonen på en sekund och de gör verkligen skillnad. Perfekt färg!

Black Up, Cream to Powder foundation - Min nya favoritfoundation som inhandlades för ett par veckor sedan på Sephora. Se här. Hoppas verkligen detta märkte kommer till Sverige!

Dr Hauschka, ansiktsrengöring, ansiktsvatten special och ansiktsolja - Jag älskar hudvårdsprodukter som är "naturliga"! Min hud blir bara värre av en massa kemikalier. Jag tror att Campadre ska ha erbjudanden på dessa produkter inom kort, är du inte medlem på den sidan så kan du kommentera med din mail här så skickar jag en inbjudan.

L'Oreal, Beauty tubes mascara - Jag har verkligen aldrig hittat någon mascara som är bättre än denna! Vattenfast, dvs den håller för sorgliga filmer och många tårar. Men tvättas bort med endast varmtvatten!

Ögonskuggeprimer - Just nu från Paula Dorf of NY. Men min favorit är egentligen Urban Decays, ett lager innan du lägger på ögonskugga och ögonskuggan sitter som berget.

Elisabeth Arden, Eight hour cream - Otroligt bra för torra läppar och jag älskar doften, kan hända att jag är ensam om det...

Too faced, Lip injection - Världens bästa lip-plumper! Me encantaaaa.
Permalink

Ni måste skämta med mig? @ 13:44:54, 2010-12-21 i "Allmänt"


Jag har alltid gillat blogg.se och tycker att de är det bästa bloggverktyget, men va fan tänkte ni med denna fula banner för bloggshoppen? Finns det något sätt att få bort den på, jag tycker den är otroligt ful och irriterande. Jag vill absolut inte ha denna på min blogg och kan tänka mig att flytta min blogg pågrund av den, det borde väl vara valfritt att ha den om man inte själv använder sig utav bloggshoppen? Snälla blogg.se, ta bort den från min blogg!
Permalink

Rea lycka! @ 15:04:23, 2010-12-20 i "Shoppingtips/Inspiration"




Asos har just nu en grym skorea som nästan är farlig att gå in och titta på, särskilt eftersom jag inte badar i pengar just nu, men jag gjorde det ändå och vet ni vad jag hittade? Converse skorna längst ner till höger är de som jag bloggat om här, och nu finn de alltså på rea för 285 sek. Klart jag var tvungen att beställa dem, chansade lite på storleken dock så passar de inte så kommer de upp för försäljning här efter jul.

Klicka här för att komma till rean!
P.S. Just nu även fri frakt!
Permalink

Ska hem till kylan, men plånboken är inställd på vår? @ 17:11:56, 2010-12-17 i "Shoppat"


Har begett mig ut på stan ett par gånger i jakt på varma men snygga kläder (jag tycker inte alls att de är roligt att klä sig när de är minus 20 grader och snö, så som jag misstänker att de kommer vara när jag kommer hem). Men varje gång har jag kommit tillbaka hem med plagg som jag tänker att "dessa kommer bli perfekta i vår!".



Som dessa! Väldigt lika dem som kommer att komma in på H&M till våren, fast antagligen billigare, och så slipper jag stressa runt hemma i vår för att få tag på ett par. Om de nu inte är så att jag redan tröttnat på dem då. 25 euro, vilket kap!



När Mamma var här köpte hon denna kjol till mig, funkar inte alls nu men vi kunde liksom inte låta bli. Färgerna är heeelt underbara! Tänk mina indianskor och jeansväst eller liknande. Kostade 19 eller 25 Euro.



Bättre bild på shortsen (dock stämmer det inte riktigt färgmässigt). Jag har köpt en massa mer saker som är lite mer användbara just nu, kan visa senare!

Idag hade jag min sista dag i skolan, med hejdå kramar och kindpussar. Känns konstigt och lite ledsamt. Tjejerna jag bott med har åkt hem, jag åker på Torsdag. Känner mig liksom inte färdig med detta guldkorn till stad, jag trivs så himla bra och jag vet inte riktigt hur jag känner inför att komma hem... Nu vill jag bara komma in på min drömutbildning, så att jag kan få bli stor och flytta tillbaka hit! ;)
Permalink

Dagens önskning @ 16:31:05, 2010-12-16 i "Önskelistan"



Jag har redan ett par liknande skor från Scorett på min önskelista, men idag släppte Nelly sin egna variant för en mindre peng. Tackar inte nej till ett par i storlek 37 i svart, tack!

Gå till Nelly här!
Permalink

Lägg till denna på min önskelista... @ 11:49:21, 2010-12-15 i "Önskelistan"


Jag såg nyss att Modette-bloggarna "Angelica Blick" och "Fyndigt by Frida" är ägare utav denna jacka från Modekungen, och jäklar vad snygg den är på! Jag skulle väldigt gärna vilja hitta en grön (finns även i beige) i ett paket i jul! Så om du vill köpa denna till mig, eller mer troligt, bara titta på den så finns den här.
Permalink

Dags för ny bloggdesign? @ 00:19:42, 2010-12-15 i "Design tutorials"



Jag har tidigare fått förfrågningar om att göra bloggdesigner, men alltid sagt nej. Nu är det så att jag har ett par "grunder" till några snygga bloggdesigner som jag aldrig använt (passar till blogg.se), och jag kan behöva en extra slant eftersom jag varit tjänstledig och då händer det inte så mycket på kontot den 25e...

De designer jag gör har otroligt mycket arbete bakom sig så därför har jag tidigare inte velat sälja dem för en 50 lapp som jag har fått erbjudanden om, utan de handlar kanske om ett par hundralappar (ca 500 sek). Det är ändå väldigt billigt om man tänker på allt arbete bakom. Så min fråga är till er som behöver hjälp med design; hur mycket kan ni tänka er att betala?

Köper du en design är du självklart ensam om den och jag anpassar den åt dig, dvs byter till önskat färgtema, byter bilder till dina egna (om du vill), kodar, lägger upp den och fixar menyn. Är du intresserad och vill se en design så maila mig!

annasbazaar[at]live.se
Permalink

Fyra favoriter @ 19:00:16, 2010-12-14 i "Mode & trender"



Här är mina fyra favoriter från H&M's vårkollektion för 2011. Den första till vänster för att den ser så sval och lyxig ut, i vår vill jag också våga helvitt! Den andra för att jag älskar kombinationen utav "tantigt" kamel med färgstarkt mönster och bara ben, väldigt likt denna look. Nummer 3 för att jag inte kan släppa min förälskelse för det bohem-aktiga, jag älskar den här stilen. Nummer fyra för att det är något med de där shortsen, jag skulle vilja ha dem tillsammans med en lös vit topp i bohem stil med mycket broderier eller spets på. De finns faktiskt ett par liknande i en butik redan nu här i Spanien, kanske ska ta en sväng och titta på dem någon dag...

Vad tycker ni?
Bilder lånade härifrån.
Permalink

Non material girl @ 18:37:07, 2010-12-13 i "Önskelistan"



Jag har absolut ingen aning om vad jag ska önska mig i julklapp så jag riskerar att bli utan i år informerade min mamma mig om. Vad ska man önska sig? Jag känner mig helt ofascinerad av materiella saker just nu, jag kanske borde uppsöka läkare, haha. Men dessa skor fascinerar mig nog lite ändå, hat-kärlek är den bästa kärleken! Synd att hat-kärlek är såhär dyrt.
Permalink

Barcelona: Restaurant Melic del Gótic @ 15:59:55, 2010-12-11 i "Anna på äventyr"



Jag åker hem till kalla Sverige om mindre än två veckor nu (fy fy fy!), och jag har tidigare lovat er att skriva och tipsa om bra ställen här i Barcelona, och häromdagen fick jag en kommentar med en liten påminnare. Här kommer mitt första tips som är en restaurang vid namn Melic del Gotic som ni absolut inte får missa om ni är i Barcelona!



Det här var den första restaurangen jag besökte när jag kom hit första gången i somras, och det var det första stället jag gick till när jag kom tillbaka till hösten. Jag tog även hit min Mamma när hon var på besök och även hon verkade väldigt nöjd! Om ni besöker denna restaurang så är grillspetten ett måste, jag blir otroligt fundersam på folk som inte väljer grillspetten med tillbehör, haha!



Välj mellan följande grillspett: Fläskfile/champinjoner eller Kyckling/Ananas. Jag föredrar nog faktiskt fläskfilen, även om jag annars alltid endast äter kyckling... Spetten kostar ca 9.00 euro styck har jag för mig. Sedan väljer du till tillbehör efter egen smak. Jag rekommenderar dessa: Aioli, Champinjoner i olja med vitlök och persilja och majskolvar. Mycket mer än så behöver inte jag för att bli proppmätt!


Eddo, som nu bloggar på denna adress.

Innan maten kan man även få bröd på katalanskt vis: Rostat bröd som man gnuggar på en klyfta vitlök och tomat, sjukt gott! Till efterätt måste du beställa in den lilla chokladbiten som jag aldrig minns namnet på. Den är bara "bakad på utsidan" så när man sätter skeden i den rinner varm chokladsås ur den, serveras tillsammans med vaniljsglass och det är verkligen så gott att man sedan kan dö lycklig!



Sangrian är också väldigt god här, och blir du sedan stammis så kan det hända att du blir bjuden på en flaska cava innan maten. Livsfarligt. Personalen på detta ställe är verkligen jättetrevliga!


Jag har märkt ut platser som är lätta att hitta till för att du enklare ska hitta till restaurangen. Ta enklast metron till Catalunya (Urquinaona är också nära). Gå in på shoppinggatan Portal de l'Angel (rosa) som ligger mellan stora Corte Inglés och La Rambla (röd). Sväng in vänster.

Adress: Carrer Monstió 7. Metro: Catalunya eller Urquinaona. Prisklass: Spett m. tillbehör, dricka och efterätt ca 200 kr/person.
Permalink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...