En promenad i mitt kvarter @ 22:43:52, 2010-11-25 i "Anna på äventyr"


Ja, jag lever! Jag har fått den frågan två gånger idag från mina nära och kära där hemma, och jag vill gärna inbilla mig att ni också börjar undra, haha. Jag har suttit instängd på mitt rum hela denna vecka efter skolan och hela kvällarna. Nu är det råplugg som gäller, stoooort prov/examen nästa vecka!



Förra helgen var ju min mamma här och hälsade på, hon lyckades pricka in den enda gråa dagen på Lördagen jag varit med om någonsin här. Det regnade! Innan vi åkte in till "stan" och shoppade, så tog vi en promenad i mitt kvarter. Går man ut från mitt hus och ner till vänster så kommer man hit: Hospital de Sant Pau.



De här gamla sjukhusdelarna är helt fantastiska, så vackert! Det är uppbyggt som en hel liten by innanför murarna med flera byggnader, och de är helt fantastiskt fina och pampiga. Tyvärr har min mamma alla bra bilder och jag har inte fått dem än. Ni kan läsa om sjukhusets historia här.



Efter sjukhuset tar man in på en gata som typ måste vara Barcelonas enda snea väg (jävla rutmönster annars, allt ser likadant ut!). Då kommer man fram hit: La Sagrada Familia. En presentation behövs väl inte? Gaudis mästerverk. Har inte gått in i den dock, kön går runt halva kyrkan!

På söndagen hade vi finare väder, och då gick vi ut från porten och tog till höger och vandrade uppåt istället och där finner man Parc Guell. Jag är kär i Parc Guell. Ska be mamma om hennes bilder så ska jag visa er, ett fantastiskt sagoland! Nu: tillbaka till pluggandet!
Permalink

A Lot (!) like Celine... @ 19:15:04, 2010-11-23 i "Lyx Vs Budget"



Ni har säkert inte missat bilderna på denna snygga jacka från Celine, som ger varenda modebloggare "cravings" och har gjort det i flera månader? Jag har dock inga prisuppgifter på den men kan tänka mig att den kostar ganska så mycket. Nu har Asos släppt en egen version (läs: kopia) utav jackan, den blir din för 1145 kronor. Asos har så sjukt mycket snyggt nu så jag måste nog sätta ihop en liten önskelista till tomten, jag återkommer med den senare!

Just nu får du 20% rabatt på Asos egna linje, ange koden ASOS20 i kassan! Jackan blir då din för 916 kronor.

Klicka här!
Permalink

Los colores de La Boqueria @ 16:39:26, 2010-11-22 i "Anna på äventyr"



När Mamma kom hit i Fredags tog vi först en vända på stan och käkades lite tapas till lunch, sedan tog vi en sväng in på den stora marknaden "La Boqueria" (en av Europas bästa och mest kända marknader). Den ligger på Las Ramblas och ska du åka till Barcelona borde du definitivt skriva upp denna på din lista över platser att besöka!


Marknaden är "inomhus" och består av massa små stånd som säljer allt från frukt till komage. Här hittar du massvis utav färsk frukt och även sådan frukt som inte säljs hos din närmaste fruteria (frukt och grönsaker köps i speciella frukt butiker, de i mataffären är dyra och dåliga).


De finns otroligt mycket fisk och skaldjur här! Räkorna, kräftorna och hummrarna ligger dock här och lider. Med andra ord så är de levande, för att de ska vara så färska som möjligt. När jag såg hur hemskt de har det  (de ligger och sprattlar och kämpar för livet) så sa jag att jag aldrig mer ska äta skaldjur. Samma kväll var vi på skaldjursbuffé. Jag har aldrig varit bra på förbud kan man väl säga. Det finns även mycket kött och flera stånd som specialiserar sig på sådant som visas i Fear factor: Hjärnor, komage, testiklar, fårskallar och annat vidrigt. Jag ville inte fota det, haha.



Här finns även massvis utav godis, t o m lakrits! Jag tvekar dock på att det är saltlakrits, de vet dem inte vad det är här.


Färskpressade juicer i mängder! Här finns alla smaker du kan tänka dig, allt ifrån Kokos till Kiwi. Visst ser de otroligt lockande ut?



Så otroligt fina färger på godiset, jag blev som ett barn på julafton när jag dessa små hjärtan! Man behöver inte gå in på marknaden för att handla, det är mest en upplevelse med alla dessa fina och inspirerande färger, nya intryck och dofter (goda som vidriga).

Adress: La Rambla de Sant Josep 91. Metro: Liceu är närmast. Men som turist hamnar du lätt på Ramblan hur du än gör. Andra stationer nära Las Ramblas är Catalunya, du kan även gå hit från hamnen.

Besök den officiella hemsidan här.
Permalink

Röd svart beige @ 19:24:47, 2010-11-21 i "Shoppingtips/Inspiration"



Nu finns den populära skon "Matsumoto 3" i de nya färgerna röd och beige, samt påfyllning utav svart, att köpa hos Nelly! Om jag var hemma i Sverige hade jag gärna beställt någon utav dessa, har dock svårt för att bestämma mig för en färg, vilken tycker ni är snyggast?

- Klicka här för att se skorna!

Jag har för någon timme sedan vinkat av min Mamma vid Catalunya, då hon steg på en buss mot flygplatsen. Hennes plan lyfter nu om någon halvtimme. Kändes lite sorgligt att säga hejdå, vi har verkligen haft en jättebra helg, bilder kommer!
Permalink

Black and grey @ 17:02:00, 2010-11-19 i "Outfit inspiration"




Jag spanade på en liknande kjol inne på H&M för ett tag sedan, men nu hittade jag även denna inne på Topshop. Jag älskar att blanda svart i olika material så som halv-transparent tillsammans med skinn, och blanda in gråmelerade plagg. Silversmycken med en sliten look passar perfekt till! Lägg till ett par svarta kängor så har du en en grym vardagsoutfit!

Kjol, Topshop 45 Pund ♥ Skinnväst, Topshop 95 Pund ♥ Tröja, Vila/Nelly 249 Sek ♥ Armband, Chique 179 Sek ♥
Permalink

River Island @ Asos @ 19:42:42, 2010-11-18 i "Shoppingtips/Inspiration"



River Island är ett märke som jag förr brukade ha lite koll på, men sedan har jag helt glömt bort det. Tills nu, när Asos valt att plocka in deras senaste höstkollektion. Som är riktigt bra. Snygga och trendiga plagg till ett väldigt bra pris! Här är några bilder på delar ut kollektionen...


...Gillar ni också det ni ser? Klicka här för att komma till kollektionen!

P.S. Imorgon kommer min mamma hit för att hälsa på under helgen, gissa om jag är glad! Det kommer bli så roligt att få guida min mamma genom världens bästa stad!

P.S 2. Glömde bort att min blogg fyllde ett halvår i Tisdags, grattis i efterskott lilla bloggen! Tiden går läskigt fort.
Permalink

Som rödluvan. Fast inte röd. @ 17:24:08, 2010-11-18 i "Önskelistan"



Alltså den här capen är nog uppsydd perfektion. Jag älskar att den är draperad, har dragkedja och luva! Den är nästan så fin att det blir läskigt, eller hur? Jag skulle denifitvt inte klaga om jag fick denna i julklapp! Den finns hos Bik Bok och kostar 699 kronor.
Permalink

Det borde vara olagligt att gå upp innan kl 10 @ 21:18:47, 2010-11-17 i "Personligt"




Jag känner mig inte helt på topp just nu. Försöker att inte sova konstant men sömnen lyckas överraska mig varje gång jag lägger mig ner när jag kommit hem från skolan. Vill ut och hitta på saker för att pigga upp mig själv  men vet inte vad och har ingen att släpa med mig, känner mig sällskapssjuk! Som pricken över i:et är jag blek som ett lik och har fått en finnattack (alltså inte en liten finne i pannan, utan mer så grovt att tanken slog mig att jag måste ätit något jag inte tål). Så nu till frågan, är det någon som har något tips för att bli piggare, och se piggare ut?

Även recept på enkla, goda och nyttiga maträtter mottages gärna just nu! Det är så svårt att vara nyttig här, alla "konstiga" och nyttiga produkter är skit svåra att få tag på (och jag är inte bra på att laga mat). Lever på ceasarsallad och wok, haha! Igår köpte jag en choklad kaka, det stod att den var rik på calcium. Mentiras! De bara lurar i mig socker. Attans.
Permalink

En god nyhet för er som inte hann sist... @ 21:57:09, 2010-11-15 i "Shoppingtips/Inspiration"



Idag har Nelly fått in den sjukligt populära skon "Matsumoto" i svart igen! Just nu finns alltså alla storlekar inne, från 36-41. Så passa på om du inte hann sist, då de tog slut på ett litet ögonblick, för de lär gå åt lika snabbt även denna gång. Nelly har även rapporterat att "Matsumoto 3" (den med dragkedja på sidan) i färgerna röd och beige, kommer att landa i butiken i slutet av månaden.

Klicka här för att komma till Nelly!
P.S Ange koden julklappar2010 i kassan,
så får du 50 kronor rabatt när du
handlar för minst 500 kronor.
Permalink

Hello, salty goodness! @ 21:40:53, 2010-11-15 i "Önskelistan"



Har detta linne/klänning kommit ut i butik än, någon som vet? Jag såg nämligen något liknande inne på H&M för en eller två veckor sedan. Fast i svart, och kanske lite finare... Jag höll nämligen bara i den i någon sekund och sedan sprang jag vidare (varför det liksom?), men det var riktigt snyggt fall på den, tillsammans med knuten baktill, då tyget var rätt "tugnt". Måste nog spanas in igen!

Idag är jag dock trött och tråkig, så nu återgår jag till adjetivos y pronombres indefinidos , oregelbundna verb och annat som får min hjärna att kännas som om den ska explodera och rinna ut genom öronen. Ciao so long!
Permalink

Il postino @ 12:15:00, 2010-11-15 i "Skönhet"




Den perfekta röda färgen för naglarna. "Il Postino" kostar 30 kronor och kommer från Pieces/Vero Moda.

P.S. Måste tipsa om denna sida som jag hittade igår, den är helt perfekt om man pluggar språk. Den har underlättat mitt liv något helt otroligt! Bara att mata in alla glosor och ord man behöver lära sig och sedan är det bara att träna, träna och träna. Äntligen slipper jag sitta med papper och penna i flera timmar!
Permalink

Det är så fint att jag tror jag dör! @ 22:47:18, 2010-11-14 i "Skönhet"



Bästa nagellackskollektionen sedan OPI's julkollektion förra året. Denna har de gjort i samband med musikalen "Burlesque", och den släpps i butik 24 November. Totalt 12 lack ingår i kollektionen, och 6 stycken av dem är såhär glittriga som på bilden ovan! Enklare sätt att få glitter än när jag gjorde detta (lös glitter från Panduro), och förhoppnigsvis lättare att få bort (väntar fortfarande på att det turkosa ska växa ut...). Resten är snyggt skimmriga och glimmiga (det finns ett mörkt lack med vinrött skimmer som är sjukt snyggt). Hur ska jag kunna välja endast ett utav dem? Jag kommer springa till Sephora butiken vid Catalunya när de släpps!

Vad tycker ni?
Permalink

4 stiltips från gatan @ 17:02:00, 2010-11-14 i "Outfit inspiration"


Vissa dagar står inspirationen på noll och det känns som om att gå ut i pyjamas vore lite enklare än att behöva tänka på kläder. Då brukar jag spana in inspirationssidor så som JakandJil och kolla efter de där små, enkla knepen som gör en outfit roligare. Här har jag samlat lite inspiration som kan rädda dessa dagar!


Det kanske känns modebloggar-klyschigt och lite tråkigt, men kolla på bilden ovan hur snyggt det är. Blanda material som tex svart bomulls klänning, skinnjacka och en lackväska. Använd roliga detaljer, satsa på silver smycken och plagg som sitter bra!


En klick rött till en outfit som för övrigt går i tex svart och grått, eller beige, är så sjukt snyggt. Till fest kan du lägga till ett par röda pumps till din svarta klänning för att göra det  lite roligare. Till vardags gillar jag looken med svarta skinnbyxor, mörkgrå tröja och röda skor.


Även om trenden just nu är "less-is-more" jämfört med förra årets smyckeshysteri, så kan faktiskt en drös med snygga smycken göra en outfit. Jag gillar stilen med smycken i tribalstil som ser ut att ha inhandlats på en marknad utomlands, och guld armbanden är sjukt snyggt tillsammans med den militärgröna skjortan.


Den stora rutiga skjortan, som ser ut som om du snott den ifrån din pojkvän, kan man göra så otroligt mycket med! Detta är verkligen något som jag saknar i min garderob, men jag har inte hittat den perfekta än. Den är enligt mig röd/blå/vit, slapp och inte alltför lång. Galet snygg ihop med skinnbyxor, jeansjacka och converse!

Alla bilder i detta inlägg kommer från JakandJil.

Vad är ditt bästa stiltips?
Permalink

Rabatt hos Nelly.com @ 15:05:35, 2010-11-14 i "Shoppingtips/Inspiration"



Just nu får du 50 kronor i rabatt hos Nelly.com när du handlar för minst 500 kronor, så passa på att klicka hem de där skorna som du suktat efter sålänge! För att ta del utav erbjudandet så skriver du in rabattkoden "julklappar2010" i kassan. Ovan ser ni några plagg från Nelly som jag gärna skulle hitta under julgranen i år (det är inget fel med att drömma, haha). Koden gäller t.o.m den 21 November.

Klicka här för att komma till Nelly!
Permalink

Idag suktar jag efter Vintage Wash @ 14:23:34, 2010-11-13 i "Önskelistan"




I detta inlägg igår skrev jag att jag spanat in dessa Converse i "Vintage Wash" för fyndpriset 458 kronor, och nu kan jag inte släppa dem. De är ju as snygga! Kan jag få dessa i en tidig julklapp? Jag vill matcha dem med svarta skinnbyxor, mörkgrå skjorta och en röd kavaj. Eller med svarta jeans och en skön t-shirt. Ja, de funkar med de mesta. Är de inte snygga?

Finns att spana in här!
P.S. Har fått frågor angående att köpa Converse hos Asos:
1. Det är engelska storlekar som gäller, se deras storleksguide och tänk på att Converse storlekar skiljer sig från andra skor det är därför du antagligen har en annan storlek i Converse.
2. Det tillkommer ingen tull eftersom du handlar inom EU, endast fast frakt på 60 kronor.
3. Leveranstiden brukar ligga på högst 6 arbetsdagar, de är ganska snabba.
Permalink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...