Rädda morgondagen... @ 20:10:11, 2010-09-30 i "Shoppingtips/Inspiration"



Jag har förut gjort något "detta vill jag bära idag"-inlägg, men nu har jag insett att idag är ju liksom redan kört. MEN, man kan ju rädda morgondagens klädkaos innan det inträffar genom att tänka i förväg! Därför kommer här min "detta vill jag bära imorgon" inspiration. Leggingsen är underbara, har faktiskt på mig dem idag mend e känns som om de skulle passa bäst ihop med en poncho...

Leggings, Gina Tricot 149 Sek // Poncho, H&M 299 Sek // Skor, Scorett 799 Sek // Benvärmare, H&M 99 Sek.

P.S. Om du bor i Barcelona/känner någon som bor i Barcelona och möjligtvis har ett rum i en lägenhet att hyra ut under perioden 18 Oktober till 23 December så vore det jättebra om du kunde maila mig! Min mail finns i högermenyn, samt ett kontaktformulär längst ned på sidan!
Permalink

H&M By Night @ 13:50:01, 2010-09-30 i "Shoppingtips/Inspiration"



Som vanligt så får H&M in nya varor i sin webshop på Torsdagar och idag är inget undantag. Den senaste tiden tycker jag tyvärr att de haft rätt tråkiga kläder, men idag släppte de en helt ny kollektion med en massa fina festklänningar och tillbehör. Jag älskar fransjackan (som släpptes i butik förra veckan), men jag kan inte köpa mer jackor nu tyvärr... Annars gillar jag den korta klänningen med leopardmönster och volanger! Gå till H&M här.
Permalink

Cause I'm blind to you... @ 13:06:36, 2010-09-30 i "Design tutorials"



Foto av Camilla Åkrans för Numéro

Jag har fått några frågor angående det förra inlägget om hur man gör stjärnbilderna i Photoshop. För JA, det finns många där ute som inte vet hur man gör det ännu, annars hade jag inte gjort tutorialen och annars hade inte blogg.se valt att lyfta fram den, alla är inte proffs på Photoshop (och alla är inte lika dryga som en del andra, på min blogg är vi alla glada och trevliga tack, ingen gillar en dryg bitterfitta).

"Hur klistrar man in den andra bilden på den andra"
Svar: Öppna din egna bild i Photoshop. Låt oss säga att du väljer att använda en stjärnbild från internet, högerklicka på stjärnbilden och tryck kopiera. Sedan trycker du bara Ctrl+V i Photoshop för att klistra in.

"Hur lärde du dig Photoshop?"
Svar: Jag har testat mig fram, började leka med webdesign typ 2001 tillsammans med min syster.

"Vilken Photoshop använder du och vart kan man ladda ner det?"
Svar: Jag använder Photoshop CS. Jag vet inte vart man kan ladda ner det, min är en köpt version.

"Du vet att det är olagligt att använda bilder som man googlat fram?"
Svar: Ja jag var väl lite otydlig där. För att vara politiskt korrekt: Googla tex FREE Space textures.

"Vem vill ha stjärnbilder?"

Svar: Inte du, tydligen.

Har ni fler frågor så är det bara att kontakta mig! Fast jag vill inte ha några fler onödiga kommentarer som hackar på att en del "inte kan det däääär än". Som vanligt med tutorials så riktar de sig till dem som inte vet, no shit liksom, kasta inte bort er dyrbara energi på att hata!
Permalink

Hur man fixar stjärnbilderna @ 18:30:30, 2010-09-29 i "Design tutorials"



En av "trenderna" inom bloggvärlden just nu är att redigera sina foton så de ser ut ungefär som bilden ovan. Resultatet ser ju lite olika ut beroende på hur din bild ser ut, samt vilken rymd/stjärn bild du använder dig utav. Det du behöver är Photoshop, din egna bild och sedan en bild på rymd och stjärnor (jag använde mig utav denna, men googla free space/stars bilder och välj en du gillar, sålänge den är minst lika stor som din egna bild).



Steg 1: Öppna din bild i Photoshop, redigera den om du ska göra det (storlek, färger osv). Klistra sedan in din stjärnbild i samma dokument, så den blir ett eget lager över din bild. Om du inte ser lagerboxen (inringad på bilden) så hittar du den i menyn (Fönster >> Lager).



Steg 2: Nu väljer du blandningsläge. Jag har valt "Raster", men testa de olika för att hitta din favorit. Du kan även göra de lite mer osynligt genom att dra ner Opacitet, här drog jag ner till 85% men det är en smaksak!

Sen är det klart! Vill du slå ihop de två lagren för att få en bild, så klickar du på de två pilarna i det högra hörnet utav lagerboxen och väljer "Lägg samman lager".

Var den här tutorialen till någon hjälp?
Permalink

Snygg på praktiken @ 14:57:44, 2010-09-29 i "Shoppingtips/Inspiration"


Min kompis har praktik på ett företag i Spanien med dresscode "Inga jeans, propra toppar, svart och vitt, täckande" osv osv. Hon har tjatat på mig att göra ett inlägg med klädestips i en evighet nu, min inspiration är på noll men jag har gjort ett försök iallafall!

#1: Finbyxor är ofta i bootcut modell och de kan kännas ganska tantiga och tråkiga om man är van att klä sig fritt. Satsa istället på ett par som påminner om Chinos i modellen, som smalnar av lite nedtill. De är jättesnygga tillsammans med en fin blus som du stoppar ner i byxorna. Satsa på en blus med detaljer som känns du, gillar du tex spets, rosetter, eller enkelhet?

Välj även smycken efter din egen stil (men försök att hålla det diskret ändå, "less is more" på kontoret), välj en väska som får plats med alla viktiga papper och eventuellt en liten laptop.

Byxor, Gina Tricot 299 Sek // Blus, Topshop 38 Pund // Armband, Chique.se 229 Sek // Väska, Zara 39,95 Sek.





#2:
Är du mer bekväm i smalabyxor och en rockigare stil? Satsa på struprörsbyxor (som inte är i jeans), tillsammans med en slapp topp (tex en oversize-skjorta), och kavaj. Denna outfit kan du piffa till med roliga skor, och kanske en snygg väska i rött, blått eller grönt?

Byxor, Zara 25,95 Euro // Skjorta, One Teaspoon 1099 Sek // Kavaj, Zara 59,95 Sek // Väska, Topshop 85 Pund.
Permalink

Slut som människa @ 21:16:00, 2010-09-27 i "Personligt"



Gammal bild från sommaren 2007.

Jag känner mig helt körd i huvudet. Jag är på allvarligt lite halvt orolig för mig själv (okej, jätteorolig). Jag kom till jobbet en timme för tidigt idag. Inte för att jag missuppfattat vilken tid jag skulle komma, utan jag trodde helt enkelt att klockan var en timme mer än vad den var. FATTAR NI HUR RÄDD JAG BLEV NÄR JAG INSÅG HUR FEL JAG HADE!? Jag känner mig fortfarande helt chockad utav upptäckten. Är det normalt? Har jag haft en hjärnblödning? Har jag en tumör på den delen av hjärnan som uppfattar tid? Har även skrivit dagens datum såhär: 27/12-09, flera gånger idag. Har jag rest i tiden utan att veta om det och blivit förvirrad? Har jag dött i sömnen och hamnat i en alternativ värld? Jag är mycket orolig mina kära vänner, mycket orolig.

Gick och klippte mig när jag insåg att jag hade bra med tid på mig innan jag skulle börja jobba. Så lägg till ångest över ett 15cm kortare hår på listan över Anna VirrPannas egenskaper. Och ja, lägg till att jag råkade se ett avsnitt av Mayday också, sedan dess har jag drömt flygplansmardrömmar varje natt. Lägligt liksom. Bitterfittan går och vilar nu, auffie!
Permalink

Skinnbyxor blir vardagsbyxor @ 21:16:50, 2010-09-26 i "Shoppingtips/Inspiration"



Såhär skulle jag gärna gå klädd idag! Ett par "skinn"byxor i stuprörsmodell blir genast mer lättburna och vardagliga tillsammans med en snygg mjukiströja med tryck. Matcha med ett par röda Converse för en rolig färgklick och vips så har du en cool och skön vardagslook.

Tröja, Illustrated People (dock är just detta tryck slutsålt) // Byxor, Gina Tricot 349 Sek // Converse, 699 Sek.

Illustrated People har en massa mjukiströjor och t-shirts i snygga modeller och tryck. Du hittar märket hos Topshop!
Permalink

Jag har ju varit så jävla snäll i år, tycker jag! @ 16:59:20, 2010-09-26 i "Önskelistan"






Här kommer ett litet tillägg till min önskelista inför min födelsedag. Ni som är familj/beundrare (ha ha ha) och har tänkt köpa present till mig, lägg detta på minnet (och tipsa övriga internet-retarderade familjemedlemmar om vad jag önskar mig).

Jag har använt min magenta färgade väska som är likadan som den gråa på bilden ovan konstant, det är världens perfekaste slit-och-släng väska! Nu skär sig den rosa färgen tyvärr mot mina höstkläder och jag behöver en grå eller kanske en svart! Jag vill ha vill ha vill ha (tjatet har bara börjat, kära familj, bara börjat!). Den är perfekt att ha på flyget och att frakta skolböcker i.

En Marc Jacobs Stockholm t-shirt skulle sitta bra också, man vill ju självklart vara en jobbig och patriotisk invandrare i sitt nya land. Puss på er! (Åh  vilken tur att jag varit så snäll i år!).

(Bilder från Damernas Värld.)
Permalink

Ett tips till dig som fortfarande letar... @ 13:33:11, 2010-09-23 i "Shoppingtips/Inspiration"



Här kommer ett litet tips till dig som fortfarande är på jakt efter en fårskinnsjacka! ONLY har denna snygga jacka i sin webshop just nu, och rätt många storlekar finns kvar. Den finns i både svart och mörkbrunt och det som enligt mig ger den ett extra plus är att den är i äkta skinn och har inte bara en krage i "fårskinn" utan även foder, vilket gör den varm och användbar ett bra tag till! Den kostar 1000 kronor, och om jag haft pengar hade jag definitivt kunnat tänka mig denna. Klicka här.
Permalink

Jag har ju varit otroligt snäll i år! @ 22:13:46, 2010-09-22 i "Önskelistan"



Nelly.com har fått in så otroligt mycket fint som jag gärna hade köpt om lönebeskedet hade visat en extra nolla! Men men, drömma kan man ju...och fylla år den 21 Oktober gör man ju (*hoost* jag har storlek XS *host*)! I höst vill jag verkligen äga ett par snygga och "enkla" assymetriska klänningar i fina material. Paljetter trodde jag att jag var dödstrött på, men dessa två klänningar är ju hur fina som helst!

Svart skjortklänning (åhhh), One Teaspoon 1199 Sek // Guldig paljettklänning, by Malene Birger 2199 Sek // Svart paljettklänning, French Connection 2319 Sek // Svart assymetrisk klänning, Stylein 1299 Sek // Nagellack, China Glaze 98 Sek // Väska, Rules by Mary 299 Sek.

Nu ska jag gå och däcka i något hörn, det där Afrodans-passet var kräääkas jobbigt! P.S. Ni som befinner er i Stockholm, jag tycker att ni ska bege er till Farsta Centrum imorgon (Torsdag) som firar 50 år! Den nya galleriadelen kommer att invigas, och dessutom kommer alla butiker ha massor med erbjudanden och det är öppet till 21. Jag jobbar där imorgon, åk dit så jag slipper stå i ett folktomt centrum!
Permalink

Dags att vakna? @ 12:04:44, 2010-09-22 i "Allmänt"



Bild jakandjil.com

Jag är så konstant trött! Det hjälper inte hur tidigt jag än lägger mig eller hur sent jag än går upp. Idag jobbar jag min sjätte arbetsdag i rad (det ska bli 7... men det gör inget för jag är inne i världens sälj-mode!) och sedan ska jag gå på ett Afrodans-pass (var på Yoga igår och till å med det var jobbigt). Sen kommer jag hem och gör ett nytt bloggförsök!
Permalink

There's a new cowgirl in town @ 18:33:52, 2010-09-18 i "Mode & trender"



Jag såg precis bilderna från Ralph Laurens visning för våren 2011, och jag älskar det! Jag trodde inte att man kunde skapa något nytt inom den somriga bohem stilen, men tydligen gick det. Det här är som om en cowgirl möter storstadsbohem, spetsromantik tillsammans med western detaljer och shorts i metallic. Jag tror definitivt detta är en stil som är lätt att översätta till något som man kan bära själv! Vad tycker du?
Permalink

"Made in China" så man kan ju aldrig vara hundra... @ 00:37:32, 2010-09-18 i "Shoppat"



Här är min nya jacka som jag beställde från Topshop! Den gick på cirka 980 kronor inklusive frakt, men det tog typ 8 arbetsdagar innan jag fick den, lite väl lång tid tycker jag faktiskt ivrig som jag är. Jag har någon slags hatkärlek för den och kan inte bestämma mig för om den är jättefin eller as ful... Skorna är även dem nya, lite suddig bild men jag antar att ni ser att det är ett par kängor, haha. De kommer från Nilsson (1099 sek).

Jackan är fuskpäls (såklart), men det står att den är made in China så jag känner mig lite nervös eftersom att det är billigare att göra en katt eller hundpäls där än en fuskpäls. Jag tror inte att det är det men kolla ryggen på min älskling här nedan...



...Skrämmande likt!!! Tur att det är en jävligt vacker katt iallafall. Lånade bilden från Kattis.
Permalink

Om man kunde få gå runt i morgonrock typ jämt.. @ 22:31:51, 2010-09-17 i "Önskelistan"



Kolla kolla kolla vilken mysig kofta jag hittade inne på Gina Tricot! Fast jag har inte köpt den, fönstershopping är mer min grej veckan innan löning! Men den ser så himla skön ut, lite som att gå ut i en morgonrock (i indian mönster, vilken perfekt kombo!).

Ikväll sitter jag hemma, tydligen jobbar jag hela helgen. Det vore såååå kul att gå ut å dansa till den här låten. Får hoppas på nästa helg istället. Om någon ska ut å dansa till den så bjud med mig!
Permalink

Ponchos para todos (haha!) @ 13:13:23, 2010-09-16 i "Allmänt"



Åh, jag älskar charmiga indian kläder, och enligt mig räknas ponchos in där! Den här är nyinkommen hos H&M, finns i fyra färger och kostar bara 299 sek. Så mysig att ha som jacka  just nu till ett par stuprörsjeans och kängor. En sådan här hade jag kunnat köpa om jag inte påvägen hem idag hade köpt en massa nya sminkpenslar. Har även hämtat ut min jacka från Topshop, ni får titta in snart igen så ska jag visa den (och mina nya skor)!

Men nu måste jag äta lite innan jag dör, har sjuka magsmärtor idag pågrund av någon bokstavskombination som jag aldrig minns. Ska städa upp lite också, min mor har kört igenom hela övervåningen som den lilla tasmanska djävulen. Auffie!

Jag hade glömt bort reggaeton tills jag hörde den här. Den ger löften om en bra höst! Johanna jag tar med den här och tillhörande happymode när jag kommer.

Permalink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...