Saturday 7 v.52 @ 08:30:00, 2011-12-31 i "Shoppingtips/Inspiration"



Jag har missat min lilla tradition med "Saturday 7" i två veckor men nu är den tillbaka med ett BAM och en hel drös med glitter! Har ni inte hunnit få tag i allt till nyårsfesten ikväll så är detta några saker som finns att på tag på just nu (om ni hittar dem i butik, nätet kan ju bli svårt!).

1. Pumps, ASOS 431 kronor // Har du en enfärgad klänning men ändå vill göra ett glittrigt statement, så är det ett par superglittriga skor du ska ut på jakt efter!

2. Jacka, Topshop 70 Pund // Jag älskar den här lilla jackan, den livar upp vilken enkel vit t-shirt som helst! Perfekt om du är en jeanstjej som inte vill bära klänning men ändå glittra ikväll.

3. Läpptatuering, ASOS/Violent lips 123 kronor // En utav skönhetsbranschens senaste påfund är dessa glittriga tatueringar som man fäster på läpparna. Inget för den fega som inte vill synas, men helt klart coolt!

4. Topp, Nine Citrus 319 kronor // En topp täckt utav paljetter är en riktig "party saviour" och funkar i princip till vilken underdel som helst.

5. Kuvertväska, Zara 299 kronor // Otroligt hypad liten väska på modebloggarna världen över, piffar upp det mesta och funkar både till fest och vardags!

6. Eyeliner, Viva la diva/Nelly 65 kronor // Få till den där gnistrande blicken och party-sotningen med en glitter eyeliner! Denna är billig och bra, finns på Nelly och Åhlens.

7. Nagellack, Deborah Lippman 199 kronor // En lagom dos glitter får du om du satsar på ett riktigt glittrigt nagellack! Deborah Lippman är den store experten på just glitterlack, men ska du ut på stan idag och leta så kan jag rekommendera Isadoras "Black galaxy" eller OPIs Muppets collection som är lite mer lättillgängliga.

Kommer ni att fira in det nya året i glitter?

­­Saturday 7 week 52: 7 great glitter pieces to wear tonight!
Permalink

Dagens snabbinspo: Tuffa till dig! @ 19:30:00, 2011-12-30 i "Inspiration"




Jag blir lätt för söt i en gullig blus eller kjol, på ett negativt sätt alltså (som ett barn). Har du samma problem? Tuffa till dig med ett par tuffa skor som tex ett par grova kängor, så skapar du en härlig kontrast till det gulliga!

­­Todays quick-fix-inspo: Match a cute outfit with a pair of rough boots.

Köpförslag: Have2Have, 498 kronor.
Permalink

En julklapp till mig själv! @ 13:00:00, 2011-12-30 i "Shoppat"




Som ni kanske minns så beställde jag häromdagen hem en julklapp till mig själv? Självklart var det drömväskan från Spell! Jag har velat ha den hur länge som helst nu, och nu när jag fått nytt jobb passade jag på att belöna mig själv med denna (hade sparat ihop pengar till en resa under vintern men det känns inte så lämpligt att börja sitt nya jobb med att ta ledigt).



Väskan är gjord i fantastiskt mjukt skinn och detaljerna på väskan är handgjorda. Det är en rätt liten väska men den tar plats och den syns. Jag tror att antingen så hatar man den eller så älskar man den (kan chansa på att det är jag som älskar den och min mamma som hatar den). Den finns i en mängd olika färger men just där jag köpte den (Kyss Johanna) finns den tillgänglig i svart, tan och turkos.

­­I love my new bag from Spell so much it hurts!

Länk: Spell @ KyssJohanna.se.
Permalink

Stilkollen: Zoë Kravitz @ 06:00:00, 2011-12-30 i "Inspiration"



Någon vars stil jag håller lite extra koll på just nu är skådespelerskan och sångerskan Zoë Kravitz. Zoë är dotter till Lenny Kravitz och Lisa Bonet och har synts till i ett gäng olika sammanhang. Jag fick upp ögonen för henne då hon var med i en utav mina favoritserier, Californication.

Jag älskar henne rock-trash-stil och hade gärna snott den rakt av! Hur snygg är hon inte? Räkna med att se mer utav henne i pressen nu när hon dejtar Penn Badgley från Gossip girl, som hon lyckats förvandla till en riktig rockare på bara några månader! Vad tycker ni om Zoës stil?

­­I just love Zoë Kravitz's rock-trash-style, what do you think?
Permalink

Ny layout, igen! @ 22:25:11, 2011-12-29 i "Design tutorials"



Jag kände att en liten renovering behövdes här på bloggen och redan ett dygn senare så är det klart! Jag älskar den förra layouten jag hade men jag kände att den inte riktigt passade just till den här bloggen. Jag föredrar mitt gamla koncept med klipp-och-klistra looken som även ger mer utrymme till själva innehållet.

För att ge innehållet mer plats så har jag tagit bort sidomenyn som ni kanske ser. Högst upp på sidan till vänster hittar ni snabbknappar som tex tar er tillbaka till startsidan eller hjälper er att maila mig. Där kan ni även klicka er längst upp på sidan där länkar finns till några utav kategorierna som tex Mode, Skönhet eller Inspiration. Ni kan även klicka er längst ner, "till menyn", där ni även hittar de senaste inläggen, arkiv, alla kategorier, länkar och twitter.

Hoppas ni gillar den nya looken, det känns skönt att ha tillbaka den gamla stilen igen. Fast i uppdaterad version! Tryck F5/Uppdatera ifall det ser knasigt ut.

­­New layout at the blog! Hope you enjoy it!
Permalink

Bakom kulisserna @ 14:40:33, 2011-12-29 i "Allmänt"



Idag får bilden ovan från Alvhems Mäkleri stå för dagens snabbinspo! Jag dör lite för vitmålat plank-golv!

Jag lovade ju att jag skulle komma igång med bloggen igen efter julkoman och även om det inte verkar så, så kan jag lova att jag jobbar lite på den bakom kulisserna. Förändrar och slipar på lite småsaker som har stört mig ett tag. Så, håll inte andan, men jag är tillbaka på bloggen alldeles strax! Men nu ska jag springa iväg och hämta ett paket. Har fått en avi och jag tror att det kan vara julklappen jag köpt till mig själv för att fira nytt jobb och ny lägenhet. En galet vacker och typisk "Anna-sak" som får mitt hjärta att göra några volter...
Permalink

God fortsättning! @ 15:59:33, 2011-12-26 i "Personligt"



God fortsättning bästa ni! Hoppas ni haft en fantastisk julafton, får sköna mellandagar och ett grymt nyår! Det blev en liten paus här på bloggen men nu ska jag försöka komma igång igen när julkoman avtar. Min julafton var jättemysig! Igår gick vi traditionsenligt ut, och hade jättekul. Dock blev jag av med min jacka, mindre kul! Min favorit fuskpälsjacka, som är i princip den enda vinterjackan jag har... De har lyckats ge den till fel person i garderoben på Sollan så jag fick gå hem utan, mitt i vintern.. Hoppas jag åtminstone får ersättning för den men det spelar egentligen inte så stor roll, för jag älskade ju just den jackan. Så, du som fick den, hoppas du njuter utav den lika mycket som jag gjort! Tur att det är plusgrader ute så jag slipper frysa ihjäl i skinnjackan.

Mer positiva nyheter är att jag sagt upp mig från mitt jobb! I början utav nästa år går jag äntligen mot nya utmaningar och jag kunde inte känna mig mer lättad. Ni skulle bara veta vilka historier jag har om företaget jag jobbat för och hur dåligt jag mått där... Men nu har jag tillslut äntligen sagt upp mig! Lycka!
Permalink

Saffransgifflar @ 23:58:05, 2011-12-23 i "Personligt"



Hittade en liten jullista hos Karin som jag tänkte ta mig an nu innan sängdags samtidig som jag hetsäter saffransgifflar! Här kommer årets jullista 2011.

Hur och med vilka ska du fira jul i år?
Först och främst ska jag upp med tuppen i år och dra mig till jobbet. Ska jobba (själv!) från 9.15-14.15, känns lite segt va... Sedan tänkte jag hinna att åka till ena syskonskaran och fika samt överlämna paket. Efter det ska jag hem till föräldrarna för att umgås med dem samt en annan del av syskonskaran. Efter de ska jag träffa min bästa vän och dricka jättemycket cava! Herregud vad jag längtar till cava-delen.

Vad önskar du dig i julklapp?
- WORLDPEACE! Har egentligen inte önskat mig något speciellt förutom en stabil tillvaro i livet (det lät ju jättekonstigt men tänk bra jobb, hem, familj, vänner, no no drama, you dont want no drama ).

Vilken scen är bäst ur Kalles Jul klockan 15 på julafton?
- Ferdinand är sååå söt!

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
- Jag har aldrig några förväntningar på julafton för de är nästan alltid likadana. I år ska jag ju dock jobba så jag förväntar mig inget speciellt.

Har du firat jul utomlands någongång?
- Nej.

Vilket jullåt är den bästa?
- Oj, jag är ju något utav Grinchen, jag har ingen favorit.

Vilken julfilm är den bästa?



"I just like to smile, smiling is my favorite!"
/ELF. HAHAHA!

Har du varit Lucia någongång?
- På dagis när alla var lucia.. Hade aldrig fått för mig att vara det i äldre ålder, kul att ha levande ljus i håret liksom. Inte alls stelt.

Pepparkakor - Lussebullar
Ischoklad - Marsipan (Alltså allvarligt, är inte ischoklad det vidrigaste som finns!?).
Köttbullar - Prinskorv
Julkorv - Julskinka
Lax - Sill
Revbensspjäll - Janssons frestelse
Ris a la malta - Risgrynsgröt (I don't do saker som har samma konsistens som en spya).
Rullsylta - Pastej
Glögg - Julmust
Ge - Få
Hemma - Borta
Utomlands - Sverige
Mysteriet på Greveholm - Dieselråttor och sjömansmöss
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta
Arne Weise - Ernst

Fast alltså jag är bara lite bitter denna jul för den julstämningen jag vill känna vägrar infinna sig, hoppas den kommer imorgon när jag lämnar jobbet! God jul!
Permalink

Very Cute Shoes @ 16:00:00, 2011-12-23 i "Shoppingtips/Inspiration"




Igår var jag inne och provade dessa skor från Scorett och jag förstår inte hur jag kunnat missa dem innan? Just nu är de nedsänkta till 500 kronor men jag behöver tyvärr hålla fast i mina femhundringar till tråkigare saker så jag får nog fortsätta med att bara titta. Men de är SÅÅÅ mysiga och så fula att de blir alldeles fantastiskt söta! Perfekta att strosa runt i de dagar man tycker synd om sig själv eftersom att man bor i kalla landet Sverige. Mysfaktorn blir total ihop med jeans och en stor, beige, stickad tröja!

­­These shoes are so ugly that they get cute!
Länk: Scorett.
Permalink

Dagens snabbinspo: Fjädrar! @ 06:00:00, 2011-12-23 i "Inspiration"



Även om det är julafton imorgon så kan jag inte låta bli att längta lite till sommaren idag. Jag vill flaxa runt i mina svarta Levis shorts, ett slappt linne, den här drömväskan, tusen smycken och ett ruffsigt hår fyllt utav fjäderextensions i naturvitt och orange! Det låter som en bra plan, eller hur?

­­I can't help longing for the summer today, although it's Christmas tomorrow...
Permalink

Nagel tutorial: Media luna @ 06:15:00, 2011-12-22 i "Kreativt"



Minns ni min omvända manikyr som jag visade för några månader sedan? Jag hade nämligen helt glömt bort att jag lovat att visa hur man gör! Manikyren i rött och guld (som en soluppgång) passar bra till jul men denna gång kommer jag att göra en färgkombination som passar bra till vinterns fester och nyår och som mer påminner om en halvmåne mot en glittrig natthimmel (djupt, i know!).


Du behöver:
- Runda klistermärken. Detta är markeringspunkter som jag köpt på kontorsavdelningen i någon bokhandel.
- Överlack och underlack, mina är från Mavala.
- Två lack till själva manikyren. Jag har använt ursnygga Pieces "Silver flame" och OPIs populära "Russian Navy".
- Dessutom behöver du en sax, och eventuella redskap som tex nagelfil om du behöver pyssla med sånt.


1. Börja med att ta bort gammalt nagellack (wow, Isadoras "Black galaxy" satt som berget! Tills jag fick målarfärg på...) och fila naglarna, fixa nagelbanden eller annat som behövs för att göra dem supafresh! TIPS: Nailtwist som jag bloggat om tusen gånger förr, det är världens bästa remover, finns nu på Nelly !

2. Måla på ett lager med skyddande underlack. Fuskar man med sånt (som jag gjort) så blir naglarna lättare missfärgade utav ditt nagellack (som mina på bilden). Uäkh!


3. När underlacket torkat målar du på ett ordentligt lager utav färgen som du vill ha på själva "månen". Låt detta torka ordentligt innan du går vidare till nästa steg, hetsa inte (som jag)!

4. Klipp de runda klistermärkena på mitten, så du får...nanananana...halvmånar!


5. Klistra fast klistermärkena, som på bilden ovan, på alla fingrar. Se till att du trycker fast dem ordentligt över hela nageln samt ner i kanterna.

6. Nu målar du med det andra lacket över detta, två lager!


7. SLUTA HETSA nu och låt det torka ordentligt. Sedan drar du försiktigt av klisterlapparna!
8. Avsluta med överlack, så håller lackningen mycket längre samt får en finare glans.


...And you're ready to go! Det finns så många olika, roliga färgkombinationer man kan göra på den här manikyren. I sommar vill jag leka med pasteller, tänk tex en ljusrosa ihop med en mörkare rosa. Men jag är mest sugen på att testa på ett riktigt glansigt svart lack som måne med ett matt svart över, tufft!
Permalink

Tjusiga förpackningar! @ 17:15:00, 2011-12-21 i "Shoppingtips/Inspiration"



Som ni vet så är jag besatt utav fina förpackningar och väljer alltid produkt efter finast utsida. Underbara ytligheter! Snygga teförpackningar gör sig även bra som fin inredningsdetalj i köket och just nu suktar jag efter dessa två som inte verkar gå att få tag på i lilla avlånga landet Sverige...

T2 är ett trendigt australienskt te-märke och jag hade gärna köpt på mig några färglada små boxar! MarieBelle är ett chokladmärke från New York som har helt fantastiska burkar innehållandes te och chokladdryck, så tjusiga att jag dör lite! Hade jag haft en resa planerad till antingen Australien eller New York hade dessa definitivt inhandlats...

­­I would love to use some of these tea packs as a colorful detail in my kitchen! But they're nowhere in Sweden to be found...
Permalink

Dagens snabbinspo: Sneakers on! @ 06:00:00, 2011-12-21 i "Inspiration"



Sneakern är på väg tillbaka in i finrummet i modevärlden, och har på senaste tid setts på bland annat stilikonerna Olivia Palermo och Elin Klings fötter. En skön trend som jag välkomnar med öppna armar. Supadupafresh att kombinera med en mer dressad outfit, tycker jag! Vad tycker ni?

­­Todays quick-fix-inspo: The up&coming sneaker trend!
­­
Permalink

Versaces Cruise Collection @ 00:24:57, 2011-12-21 i "Mode & trender"



Har ni också varit nyfikna på Versaces andra kollektion för H&M? Nu har produktbilderna släppts och det blir en lekfull kollektion i tutti frutti-mönster på vita och lila grunder med accessoarer i guld. I höstens kollektion hade Donatella grävt i arkiven för att ta fram Versace-klassiker för H&M, men denna gång har hon skapat en helt ny look för H&M.

Kollektionen kommer att släppas exklusivt online vilket innebär att den blir tillgänlig för oss i länderna Sverige, Norge, Danmark, Finland, England, Holland, Tyskland och Österrike. Personligen finns det inte något i denna kollektion som ger mig ha-begär (jag är ingen "Versace tjej"). Eller jo, jag kan faktiskt tänka mig den lila bikinin (299 kr) och kimonon (599 kr), cute! Hela kollektionen är väldigt söt (kolla bara på babydoll klänningen), men jag nöjer mig nog med att bara titta.

­­Versaces second collection "Cruise collection" for H&M will be launched online on January 19th 2012.

Vad tycker du om "Cruise collection"?
Hit!
Shit!
Ingen åsikt alls

Länk: Bilder hos Elle.
Permalink

How to: Julklappsinslagning @ 06:00:00, 2011-12-20 i "Kreativt"


Jag har fått en förfrågan om jag kan göra en snabb förklaring på hur man slår in julklapparna så som jag visat några inlägg ner. Läsaren som undrade ville specifikt veta vilket material som behövs samt hur man gör med lacket. Det är verkligen jätteenkelt! Här kommer en inköpslista samt en snabbguide. Grundidén kommer som sagt från grymma Sofia, som jag gjort en egen lack-variant på!


Du behöver:

1. Ett ljus2. Lackbitar + smältsked, Panduro 69,90 kr ♥ 3. Sigillstämpel, Panduro 49,90 kr ♥ 4. Lim, Panduro 54,90 kr ♥ 5. Figurstans (hjärta, finns andra också), Panduro 49,90 kr ♥ 6. En sax 7. Naturfärgat presentpapper, Panduro 59,90 kr ♥ 8. 1 mm/25 m Hampasnöre, Panduro 34,90 kr ♥ 9. Etiketter, Panduro 29,90 kr ♥ 10. Linjal, blyertspenna, samt penna att skriva på etiketterna med. ♥



1. Klipp av en bit papper och vik på mitten. Vik den så att 1-2 cm sticker ut på ena sidan. På bilden ovan har jag ritat ut vad som blir bredden och vad som blir höjden. Räkna dock bort 5-10 cm på bredden beroende på hur "djup" din påse ska vara (sidorna). Dvs om bredden på det vikta papperet exempelvis nu är 30 cm så kommer den färdiga påsen vara 25 cm bred.

2. Vik in kanten som sticker ut över den andra och limma fast den. Nu har du ett papper som går runt, runt, runt.


3. Gör markeringar längs sidorna (på längden) på hur brett du ska vika dem. Här har jag gjort en rätt liten påse. Tänk på att 2,5 cm = 5 cm när du vecklar ut den!

4. Vik längs markeringarna på båda sidorna. Pressa ner kanterna ordentligt så du får skarpa kanter.


5. Nu ska du liksom "vända ut och in" på vikningen. Det ska se ut såhär. Pressa ordentligt.


6. Nu gör du markeringar igen fast för botten. Jag tänker att helt logiskt ska den vara lika bred som sidorna. I detta fallet alltså 5 cm. Och så viker du den uppåt (och prrrreeeessssaaaar kanten igen, om man skulle vika upp påsen ska man se vik-vecken ordentligt!).

7. Om du nu öppnar upp botten lite lätt genom att sära på papperna så ser du att det blir som små trekanter på sidorna där inne. Nu ska du försiktigt (försiktigt så de inte går sönder) liksom "peta ut dem", börja uppifrån...


8. ...Och sedan pressa ner så att det ser ut såhär!

9. Vik in som på bilden (som när du slår in ett vanligt paket) och limma/tejpa ihop. Tänk bara på vart du limmar så att du inte limmar ihop botten med insidan av påsen. Limma så som jag ritat på bilden med blått.


10. När limmet torkat vecklar du ut botten och TADA, du har en påse! Har har jag lagt i en present...

11. ...För att se hur hög jag vill ha påsen. Man kan ju göra en jättehög påse eller bred och låg som denna för lite variation! Vik ner den vid önskad höjd och klipp sedan av locket till önskad längd. Här har jag gjort ett rätt kort lock men man kan ju även här variera med ett långt som täcker mer utav påsen.


12. Använd figurstansaren längs lockets kant!

13. Vira hampasnöre ett par varv runt mitten på påsen. Gör en knut någonstans strax under lockets slut och trä på etiketten på snöret, fäst etiketten genom att göra en fin liten rosett!


14. Värm en lackbit i den lilla smältskeden (som medföljde i paketet) ovanför ett ljus. Börjar lacken ryka så håller du för nära ljuset!

15. När lackbiten smält helt och hållet häller du försiktigt ut den där du vill ha den. Jag siktade på snöret, precis ovanför etiketten och där locket tar slut, så att den förseglar locket ordentligt. Man får hålla paketet rakt och hålla ner trådarna mot paketet samtidigt som man häller.


16. Direkt när du hällt ut lacket så ska du trycka till med sigillstämpeln! Håll kvar den i ett par sekunder...
17. ...Och så var det klart! TA-TADAAAA! Piece of a cake, eller hur!?

Paketen funkar som egengjord julpyntning i vardagsrummet fram till julafton, jag älskar gammaldags stilen på dem! Kanske ska man göra några för att enbart ha som prydnad över julen? För dessa lär familjen slita upp rätt fort...
Permalink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...