Min snabbguide till Barcelona @ 07:24:00, 2011-05-31 i "Anna på äventyr"



Eftersom jag var så dålig på att ge tips på ställen värda ett besök under den tiden då jag bodde i Barcelona, så tänkte jag nu göra en liten snabbguide till staden istället. Eller, den blev ju inte så liten allt som allt trots att jag valt ut få ställen och varit kortfattad. Jag älskar Barcelona om om jag blev erbjuden ett jobb där (vadsomhelst förutom telefonförsäljning) hade jag flyttat dit igen utan att blinka. Jag vet att ni är många som ska dit första gången i sommar, och många frågar mig vad mina favoritplatser i staden är och här har ni dem (några få av dem iallafall)!

Det första allmäna tipset är:
Håll i era väskor och andra värdesaker, det räcker inte att hänga de över kroppen (bandet kan ju alltid klippas av). Häng dem över kroppen och håll i dem. Låt er inte luras av någon som försöker distrahera er genom att be om tändare eller något annat dumt. Lämna dem inte när ni badar och håll extra hårt i väskan på platser som Las Ramblas och Metron. Det låter överdrivet men de är otroligt skickliga ficktjuvar i Barcelona.


Jag är helt ärligt skitdålig på att gå på museum och sånt, så ni får tyvärr inga sådana tips här. Men platser ni inte får missa har jag några! Min absoluta favorit är Parc Guell, ett utav Gaudis mästerverk. Jag hade nog bott i Parc Guell om de gick, det är fantastiskt fint och helt magiskt. Jag har ägnat platsen ett helt inlägg, med vägbeskrivning osv här!.

La Sagrada Familia
måste man såklart se någongång, jag har dock aldrig gått in i den. Det känns inte jättelockande att köa i 2 timmar för att sedan betala för att gå i trappor i 40 graders värme. Men smaken är ju som baken, den är fin från utsidan också hursomhelst.

Det finns även ett sjukhus precis bredvid där jag bodde förut som heter Hospital de Sant Pau, som är otroligt vackert och stort (består av flera byggnader). Det är inte skapat utav Gaudi som många tror dock utan av Lluís Domènech. Ta metron dit (blåa linjen Hospital de Sant Pau eller gula Guinardó). Från sjukhuset tar det bara några minuters promenad till La Sagrada Familia. Se mer av sjukhuset i mitt inlägg här.


När det kommer till shopping så brukar många tipsa om köpcentrumet Maremagnum som ligger nere vid hamnen, det vill inte jag göra. Det kallas "turisternas köpcentrum" och har egentligen inget speciellt som inte finns någon annanstans. De är rätt litet, men de positiva är att det är de enda butikerna som har öppet på Söndagar (ALLT är alltså stängt i Spanien på Söndagar och röda dagar). Här är deras hemsida.

Ta metron med gula linjen till stationen El Maresme Forum, där finns köpcentrumet Diagonal Mar, min favorit! Det är stort och där hittar du även bla Primark. På översta våningen finns en slags "foodcourt", och går du ut på torget där hittar du en utav våra favoritrestauranger som har sushi/skaldjursbuffe för 11 euro. Här är deras hemsida.

Det finns även ett köpcentrum som heter La Maquinista, där hittar du bla Forever21. Här är deras hemsida.

Vid Plaza Catalunya finns ett litet köpcentrum som heter El Triangle, här hittar du den bästa Sephora butiken! Utanför centrumet finns även en Topshop butik som ofta har alla storlekar kvar av allt. Hemsida här.

Små "speciella" butiker finns utspridda, synliga som gömde lite överallt i staden. På Portal del Angel (vid stora Corte Ingles) hittar du den bästa H&M butiken, 2 Zara butiker, Bershka och alla andra kedjor (de finns precis överallt). Stradivarius likaså, de butikerna har massa skräp men man kan också verkligen fynda. Stradivarius har dock en hemsk stank i sina butiker som ska föreställa deras "signaturdoft" (hahaha)! Spanjorerna envisas även med att ääälska Desigual men jag tror inte att en enda svensk någonsin kommer att förstå varför. Det är ett stort mysterium.

Passeig de Gracia finns lyxigare butiker, allt ifrån Chanel till COS. Här kan man promenera länge! Du kommer enkelt dit om du är vid Plaza Catalunya (stora Corte Ingles). Passeig de Gracia är den stooora gatan som du inte kan missa. Du kan även ta metron till stationen Passeig De Gracia.


Ska du hänga på stranden så är mitt tips att skippa just den "första biten" dvs Barceloneta. Det är extremt mycket turister, trångt och smutsigt. Det räcker med att bara promenera en metrostation bort till Port Olimpico (den stora glittriga guldiga saken som syns längst bort på bild), så blir det bättre. Stranden vid Poblenou är också fin och mycket lugnare, vill man köra nudist så smälter man in bra där.


Barcelona har hur mycket som helst att erbjuda när det kommer till fest, alla dagar i veckan och glöm bort jobbiga saker som dryga vakter. Nattlivet på klubbarna kommer igång ordentligt vid 2 på natten. Skriv upp dig på gästlista via internet om du vill eller fråga någon svensk som bor i staden, många svenska ungdomar jobbar extra med att få folk att gå till klubbarna de jobbar för (du behöver inte stå på gästlista men de är ju alltid ett plus).

Port Olimpico:
Här finns det en hel drös med nattklubbar på stranden. Det är dock mest turister men det funkar ju det med. Du hittar ställen som Opium, Catwalk, CDLC och Shoko. Det är stora klubbar med mycket folk. Ta metron gul linje till Ciutadella Vila Olimpica eller taxi (taxi är billigt i Barcelona).

Gillar du skön Hiphop, RnB och liknande så kan jag rekommendera Jamburee som ligger på Placa Reial (vid Las Ramblas). Hemsida här.

Vill du gå på en utav Barcelonas fläääshigaste ställen så gillar jag Sutton. Hemsida här.

Vill du gå på en lounge med sjukt härlig utsikt för att föra så måste du besöka Hotel Ws skybar Eclipse (det stora halvovala hotellet vid vattnet). Baren ligger på 26e våningen! Hemsida.

Det finns många andra populära klubbar, här är några länkar: Otto Zutz, Apolo, Razzmatazz.


Alltså, helt ärligt så har jag inte ätit ute på såååå många ställen i Barcelona. Jag var ju trots allt student när jag var där och lagade mest mat hemma och la hellre pengarna på shopping och festande. Fast vi åt ju på sushi/skaldjursbuffen ganska många gånger...

Men det absoluta favoritstället är Melic del gotic, som har helt underbara grillspett med tillbehör och världens trevligaste personal. Har skrivit mer om det och gjort en vägbeskrivning här.

I närheten av den restaurangen, på gatan Via Laietana finns en mexikansk restaurang som heter Rosa Negra, missa inte den! De har god mat men det absolut bästa är deras Passionfruit Daquiris, det är verkligen det godaste jag druckit någonsin! De har även en restaurang i Raval, hemsida.

Förövrigt, missa inte den stora marknaden La Boqueria, den är heeelt fantastisk! Jag här skrivit mer om den här.

Annars så skulle jag personligen undvika restauranger på tex Las Ramblas och vid vattnet, de är liksom typiska turistfällor som tjänar pengar hur dålig maten än är. Leta upp ställen som serverar Pintxos och drick stora mängder Cava dygnet runt, de mår man bra av!


Om Barca spelar match på Camp Nou när du är där så bara måste du gå! Det är sååå coolt, arenan är enorm, stämningen är fantastisk och Messi är som en gud när publiken kallar på honom. Närmaste metrostation till arenan är blåalinjen, station Collblanc. Biljetter kan du köpa i förväg, kolla upp vart på internet.

Så, det var några av mina tips. Jag kan berätta om sjuhundra platser och 58 andra aktiviteter till, det är verkligen en fantastisk stad och jag hoppas att jag får chansen att bo där igen någongång! Om ni vill se mer Barcelona bilder osv kolla in under kategorierna "Anna på äventyr" och "Personligt". Slutligen är ett tips att ha bekväma skor så att man kan promenera mycket och gå överallt. Även att använda metron och våga åka till andra ställen än Las Ramblas, metron är billig och enkel att använda och förstå!
Permalink

Jag skulle gärna bära detta imorgon... @ 21:53:04, 2011-05-30 i "Outfit inspiration"



Jag har länge suktat efter en kornblå maxikjol att bära till sommaren, och nu verkar sommaren vara påväg på riktigt. Om jag införskaffar en så kommer jag matcha den som ovan, tillsammans med ett vitt enkelt linne och accessoarer i knalligt orange och guld! Funderar starkt på att klicka hem de underbara sandalerna från Topshop, hur fina som helst till brännan som förhoppningsvis existerar på denna bleka kropp snart...någongång...

Kjol, Topshop 45 Pund ♥ Linne, Gina Tricot 49 Sek ♥ Armband, Nelly 69 Sek ♥ Skärp, Zara 99 Sek ♥ Hårband, Gina Tricot 59 Sek ♥ Skor, Topshop 40 Pund ♥

P.S. Grattis till Jenny som vann Hoodie Buddie tröjan, kolla din mail!
Permalink

Oh my love @ 13:22:21, 2011-05-27 i "Shoppingtips/Inspiration"



Hur cool är inte denna långa "Kimono"? Perfekt till er som tänkt köra fullt ut på bohemstilen i sommar och under alla sommarens festivaler. Den kommer från märket Oh my love och kostar ca 513 kronor, finns hos ASOS (svart och röd). Jag skulle nog matcha den med höga slitna jeansshorts och ett enkelt linne. Finns här!

OBS!
Glöm nu inte tävlingen som avslutas på Söndag, här!
Permalink

Tips: Virkade bikinis! @ 20:05:41, 2011-05-25 i "Shoppingtips/Inspiration"



Jag vet att det är många där ute som är på jakt efter virkade bikinis och när jag tog en runda i butikerna idag så hittade jag ett par. De är inte riktigt virkade men de ger iallafall samma look. Den första till vänster kommer från Lindex och kostar just nu endast 79 kronor per del. Den i Bandeu-modell från Cubus finns även som trekantsmodell i butik och är mer naturvit än rosa i verkligheten. Den sista från Cubus är min favorit (i broderie anglaise), jättesöt! Tyvärr var underdelen slut i min storlek så det blev inget köp...

Jakten på sommarens bikini går alltså vidare. Jag är sjukt kräsen, det måste vara en i trekantsmodell som den sista längst ut till höger så att den täcker så lite som möjligt, haha. Ska jag ligga och presse på stranden så vill jag få en fin bränna, inte ett fult vitt streck över brösten som man får av tex en bandeu-modell. Har ni hittat sommarens bikini än?
Permalink

Dagens shortstips! @ 14:47:32, 2011-05-25 i "Shoppingtips/Inspiration"



Jag vet att många är på jakt efter ett par jeansshorts till sommaren med en spetskant nedtill, och nu har jag hittat dessa snyggingar som kanske kan vara något. De är även rätt höga i midjan vilket jag gillar. De kostar 34 pund (ca 349 sek) och finns här.

P.S. Har bestämt mig för att ge Twitter en chans (igen). Men har ingen rolig att följa, twittrar ni eller har ni något twittertips? Här finns jag.
Permalink

Något till midsommar kanske? @ 15:58:20, 2011-05-24 i "Shoppingtips/Inspiration"



Jag skulle kunna tänka mig den här byxdressen till Midsommar, tunt material och fina färger tillsammans med klassiskt midsommarblommigt mönster. Ser den inte härlig ut? Finns här!
Permalink

Favoriter hos Topshop @ 21:45:35, 2011-05-23 i "Shoppingtips/Inspiration"



Topshop är en butik som enligt mig aldrig gör en besviken, det finns alltid något som gör en villig att öppna plånboken i deras sortiment. Ovan är några utav mina favoriter just nu som jag gärna skulle klicka hem när lönen kommer. Den absoluta favoriten är den ljusblå jumpsuiten, hur snygg som helst! Gå till Topshop här.

P.S. Ni är alltför många som verkar ha missat den grymma tävlingen jag har just nu, gör inte det -Klicka här. Det är ju den perfekta vinsten för er som ska resa i sommar, ta långa promenader eller gå på festival (att sova i och tysta störiga ljud med i tältet).
Permalink

Asiatisk festival @ 22:15:10, 2011-05-22 i "Outfit inspiration"



Här är ännu en outfit jag gärna skulle bära nu i sommar, funkar lika bra på festival som till vardags. Kimonon från Topshop har jag redan i svart och blått (med andra mönster), men denna skulle också gärna få bli min. Det är ett plagg som alltid funkar och har räddat många klädångest-dagar senaste tiden.

Kimono, Topshop 42 Pund ♥ Shorts, Modekungen 499 Sek ♥ Linne, H&M 79,50 Sek ♥ Väska, ASOS just nu 502 Sek (Ord. pris 742 sek) ♥
Permalink

Dog precis glädjedöden! @ 18:12:43, 2011-05-22 i "Personligt"






Senast igår uttalade jag orden "Hoppas Don Omar kommer till Sverige snart" och idag kommer nyheten att han spelar i Solna Hallen den 11 Augusti. Det blir inte bättre än såhär! Detta är det positiva med när ens favoritartist äntligen börjar spelas i Sverige. Biljetterna släpps på Fredag och ovan är hans senaste låt Taboo och sen Danza Kuduro som jag tjatat om sen i September. Taboo videon har fått oss att börja planera en resa till Brasilien förövrigt, jag satsar på VM där 2014! Men hursomhelst, DON OMAR LIKSOM! Fatta att få se han framföra gamla "klassiker" som Pobre Diabla live! Som sagt, glädjedöden. Någon annan som ska gå?
Permalink

Att matcha rosa jeanshorts @ 09:24:00, 2011-05-21 i "Outfit inspiration"



När jag var i Spanien i början av månaden så fastnade jag för ett par ljusrosa (jag blev själv lite förvånad...) jeansshorts inne i någon butik (kan ha varit Bershka eller Stradivarius kanske). Sedan dess har de funnits i mitt huvud hela tiden. Ljusrosa jeansshorts liksom, det kanske inte är så dumt? Skulle jag bära ett par idag så skulle jag matcha de såhär!

Shorts, Topshop 26 Pund ♥ Tröja, BikBok 399 Sek ♥ Skor, DinSko 299 Sek ♥ Väska, Topshop 32 Pund ♥ Solglasögon, Gina Tricot 59 Sek ♥

P.S. Ni har väl inte missat min tävling? HÄR!
Permalink

Sugen på ett par Jeffrey Campbell? @ 18:24:00, 2011-05-20 i "Mode & trender"



Den populära skon "Lita" från Jeffrey Campbell brukar ta slut på 5 minuter när den landar i de svenska webshopparna. Nu har dock både Henry Kole och Nelly fått stora påfyllningar, båda shopparna har nästan alla färger inne (av de som finns i Sverige) i alla storlekar (även svart som brukar vara helt omöjlig att få tag på). Båda har även fått in modellen "Foxy" i flera färger och många storlekar.

Såg också att Nelly fått in "Lita 2", som är i mörkblå mocka och med metallklack, så snygg! Annars finns en hel del andra, nya modeller inne som är heeelt galna. Men på rätt person kan de nog funka! De har bland annat fått in de där skorna jag bloggade om för längesen som inte har något "stöd" i mitten i foten, och även den skridsko-inspirerade skon som syns ovan. Även om det inte är något lättburet så bara måste man ju titta för att fascineras!

Gå till Nelly.com eller HenryKole.se
Permalink

Festival inspiration! @ 12:32:00, 2011-05-20 i "Mode & trender"



Nu börjar det bli dags för festivalsäsongen och "festival-modet" är hetare än någonsin. Festivalernas festival Coachella i USA har redan ägt rum och ovan ser du 4 outfits därifrån som jag tycker beskriver modet rätt bra. Ska du på festival i sommar så räkna med att få se många avklippta, korta jeansshorts tillsammans med hattar, virkat, korta toppar, fransskor (och fransväskor, västar...), solglasögon, kängor m.m. Jag ska göra några inspirationskollage med plagg som fixar festivalstilen inom de närmsta dagarna hade jag tänkt!

Den enda festivalen jag själv faktiskt varit på var Uppsala Reggae Festival för typ 5 år sedan (i 1 dag), det är roligt men blir liksom aldrig av att jag åker. Dessutom är jag ingen tält människa... I år blir det iallafall Summerburst på Stockholm Stadion (så man kan sova hemma hehe)!

Ska ni på några festivaler i år, och vad kommer ni isåfall klä er i?
Permalink

TÄVLING! @ 22:58:04, 2011-05-19 i "Allmänt"



Minns ni den där as coola hoodtröjan jag skrev om för ett par dagar sen, som har inbyggda hörlurar? Jag fick en extra och tänkte nu tävla ut den! Tröjan är i Storlek SMALL (Unisex, så den passar de flesta tjejer och en kille i storlek small). Den är verkligen hur cool som helst, passar perfekt på flyget eller till träning och du kan läsa mer om vad jag tyckte om den HÄR, eller mer på Hoodie Hoodies hemsida här. Värde ca 400 kronor. Skicka ett mail med motivering om varför du ska vinna!
Permalink

New in @ 12:23:52, 2011-05-19 i "Shoppingtips/Inspiration"



Nyanländ blus i kimonomodell på H&M, som jag kanske inte helt otippat gillar! Supertjusig ju! 249 kronor kostar den och jag har för mig att den ska komma i ett annat mönster också.

Missade tyvärr invigningen utav ALDO idag, det gick inte alls ihop med tiden jag måste befinna mig på jobbet. Tråkigt! Någon som var där? Fanns det något fint?

Och förövrigt så funderar jag lite på vad jag ska göra med den här bloggen. Jag står mest och trampar på samma ställe med den och det enda som händer är att jag får saker jag gör snodda och härmade (hatar att säga så för jag tycker det låter så jävla drygt, men hursomhelst, så känner jag). Vad är det ni vill se egentligen?
Permalink

Virkat virkat virkat och lite mera virkat @ 13:25:00, 2011-05-18 i "Shoppingtips/Inspiration"



Goddagens! Här kommer ännu ett tips på en virkad klänning till er som är på jakt efter en till sommaren. Denna kostar 34,80 euro och kommer från Forever21. Superfin tycker jag! Den finns här.

P.S. Du är väl med och tävlar om världens skönaste Hoodie Buddie? Här!
Permalink

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...