Los colores de La Boqueria @ 16:39:26, 2010-11-22 i "Anna på äventyr"



När Mamma kom hit i Fredags tog vi först en vända på stan och käkades lite tapas till lunch, sedan tog vi en sväng in på den stora marknaden "La Boqueria" (en av Europas bästa och mest kända marknader). Den ligger på Las Ramblas och ska du åka till Barcelona borde du definitivt skriva upp denna på din lista över platser att besöka!


Marknaden är "inomhus" och består av massa små stånd som säljer allt från frukt till komage. Här hittar du massvis utav färsk frukt och även sådan frukt som inte säljs hos din närmaste fruteria (frukt och grönsaker köps i speciella frukt butiker, de i mataffären är dyra och dåliga).


De finns otroligt mycket fisk och skaldjur här! Räkorna, kräftorna och hummrarna ligger dock här och lider. Med andra ord så är de levande, för att de ska vara så färska som möjligt. När jag såg hur hemskt de har det  (de ligger och sprattlar och kämpar för livet) så sa jag att jag aldrig mer ska äta skaldjur. Samma kväll var vi på skaldjursbuffé. Jag har aldrig varit bra på förbud kan man väl säga. Det finns även mycket kött och flera stånd som specialiserar sig på sådant som visas i Fear factor: Hjärnor, komage, testiklar, fårskallar och annat vidrigt. Jag ville inte fota det, haha.



Här finns även massvis utav godis, t o m lakrits! Jag tvekar dock på att det är saltlakrits, de vet dem inte vad det är här.


Färskpressade juicer i mängder! Här finns alla smaker du kan tänka dig, allt ifrån Kokos till Kiwi. Visst ser de otroligt lockande ut?



Så otroligt fina färger på godiset, jag blev som ett barn på julafton när jag dessa små hjärtan! Man behöver inte gå in på marknaden för att handla, det är mest en upplevelse med alla dessa fina och inspirerande färger, nya intryck och dofter (goda som vidriga).

Adress: La Rambla de Sant Josep 91. Metro: Liceu är närmast. Men som turist hamnar du lätt på Ramblan hur du än gör. Andra stationer nära Las Ramblas är Catalunya, du kan även gå hit från hamnen.

Besök den officiella hemsidan här.
Kommentarer
Postat av: lady

Älskart! Verkligen värt ett besök

2010-11-22 @ 17:28:13
URL: http://ladyq.blogg.se/
Postat av: Fia

Jag vill verkligen komma och hälsa på! Kan du stanna lite längre så jag har lite mer tid på mig att spara ihop pengar? :D

2010-11-22 @ 17:50:13
URL: http://fiuss.blogg.se/
Postat av: Emma says style, love & rock and roll.

åååh underbara färger, sån marknad vill jag ha i umeå! :)

2010-11-22 @ 18:25:29
URL: http://emmasays.blogg.se/
Postat av: Ida we

Oh damn! De där sista godisarna ser lite läskiga ut, speciellt de silvriga som man ser i översta bilden... Men juicerna! Ahh, blir törstig nu ;)

2010-11-22 @ 21:03:31
URL: http://idawe.blogg.se/
Postat av: Caroline - Never a failure always a lesson

Missade helt den här marknaden när jag var i Barcelona! Får nog åka dit en gång till ;)

2010-11-23 @ 10:45:27
URL: http://evacarolinen.blogg.se/
Postat av: Emelie Örtegren

åå jag dör!

2010-11-23 @ 20:59:07
URL: http://pancaakes.blogg.se/
Postat av: Sofia

Åh, härlig färgexplosion!

2010-11-24 @ 00:13:15
URL: http://www.intheheadofs.se/
Postat av: Katta Kvack

Jädrar vilka fina bilder. Älskar färgerna. Marknader ftw!

2010-11-25 @ 23:24:58
URL: http://kattakvack.se

Namn:

Kom ihåg mig?

Mail:


Hemsida/blogg:






P.S. Kommentarer med spam eller stötande kommentarer godkännes ej.
Trackback
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...